Afbeelding

Big Boy

Een passende naam voor een kat van zijn uiterlijk, deze meneer is alleen niet de dapperste die Dierentehuis Vijfheerenlanden te bieden heeft. Als Big Boy in de spiegel zou kunnen zien hoe indrukwekkend hij er uit ziet dan was hij vast niet zo onzeker. Dan zou hij stoer en dapper rond paraderen zodat iedereen kan zien hoe imposant hij is. Helaas is Big Boy niet stoer en dapper en verstopt hij zich het liefst op een veilig plekje. Als hij iemand goed kent durft hij op schoot te komen. Dit vraagt wel om een rustige omgeving en een hele hoop geduld.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Online lezen en AfhaalBieb

regio • De deuren van alle Bibliotheken zijn weer gesloten tot en met dinsdag 19 januari. Maar er zijn talloze mogelijkheden om online te blijven lezen, luisteren en leren. Mensen die niet digitaal kunnen lenen en lezen, kunnen vanaf zaterdag 2 januari weer een bestelling plaatsen voor de AfhaalBieb.

De medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Lek & IJssel hebben veel en vaak moeten schakelen tussen de normale dienstverlening, de AfhaalBieb en andere vormen van dienstverlening. Dit heeft veel van hen gevraagd. Daarom geeft de Bibliotheek Lek & IJssel haar medewerkers en vrijwilligers een adempauze. Vanaf zaterdag 2 januari 13:00 uur kunnen mensen die niet digitaal kunnen lezen, opnieuw boeken bestellen in de AfhaalBieb. Vanaf dinsdag 5 januari zijn deze vooraf bestelde boeken op te halen in de vestiging in IJsselstein, Houten-Centrum, Leerdam en Vianen. Alle informatie over de AfhaalBieb is te vinden op bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb. Materialen terugbrengen is tijdelijk niet mogelijk. De inleverbussen zijn tot maandag 4 januari gesloten. De leentermijn van alle geleende materialen is voor iedereen verlengd tot en met woensdag 27 januari.

Activiteiten op de vestigingen, op scholen en kinderopvang zijn tot en met 19 januari afgelast. De taallessen worden, waar mogelijk, online voortgezet. Op maandag 4 januari wordt er gekeken of, en zo ja, welke andere activiteiten weer opgestart kunnen worden. Met meer dan 30.000 e-books en meer dan 4.000 luisterboeken in de online Bibliotheek kunnen leden van alle leeftijden gewoon blijven lezen, leren en luisteren. Daarnaast zijn er de TijdschriftenBieb, PressReader en de Voorleeshoek. Kijk voor meer tips over online lezen, leren en luisteren op www.bibliotheeklekijssel.nl/online. De Bibliotheek is te bereiken via klantenservice@bibliotheeklekijssel.nl. Vanaf 4 januari ook weer telefonisch bereikbaar op 085-4835432.