• De Bazuin kijkt hoopvol uit naar 2021.
• De Bazuin kijkt hoopvol uit naar 2021.

Focus op nieuwe seizoen

leerdam • Na het afkondigen van de nieuwe coronarichtlijnen staat ook bij De Bazuin het verenigingsleven weer even helemaal stil. Toch gaan ze niet bij de pakken neerzitten en kijken ze hoopvol uit naar 2021.

“De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, raakt de hele maatschappij. Gezondheid en verminderen van de druk op de gezondheidszorg staat op dit moment voorop. Maar als vereniging kijken we ook voorzichtig en hoopvol uit naar 2021”, vertelt Gera Pas-Clements, secretaris van de vereniging. “Onze nieuwe show zouden we vanaf 27 april laten zien en horen op de taptoevelden. Helaas werden alle optredens dit jaar afgelast. De jeugdleden en leerlingen konden gelukkig al snel online repeteren en het Showkorps volgde afgelopen zomer. Om de uitdaging voor de leden vast te houden hebben we met het Showkorps toegewerkt naar professionele geluidsopnamen. Die hebben we kunnen afronden voor de aanscherping van de richtlijnen.” Uiteraard hoopt de vereniging dat het komend voorjaar weer veilig en verantwoord is om samen muziek te kunnen en mogen maken. Versterking kan het Showkorps dan goed gebruiken bij zowel de koper- als de slagwerksectie. "Voor iedereen vanaf 15 jaar kennen we een kennismakingsprogramma, waarbij je vier gratis proeflessen kunt volgen op een instrument naar keuze. Zodra het weer kan willen we die lessen uiteraard weer gaan aanbieden, aldus Martin van Gent, één van de blazers.

Geïnteresseerden in de vier gratis kennismakingslessen kunnen nu alvast een mailtje sturen naar info@debazuinleerdam.nl.