• 220 gevulde tassen worden uitgedeeld in Leerdam en omgeving.
• 220 gevulde tassen worden uitgedeeld in Leerdam en omgeving. Foto: Hein Derksen

Stichting Darius deelt uit

leerdam • Stichting Darius heeft zaterdag 220 kerst voedselpakketten klaargemaakt voor gezinnen van de voedselbank Leerdam en Vianen.

Zoals bekend, steunt Stichting Darius al meer dan negen jaar sociaal maatschappelijke doelen: doelen steunen daar waar dit het hardste nodig is. Het afgelopen jaar heeft Stichting Darius dan ook al de nodige mooie doelen gesteund.

Als laatste doel voor 2020 kwam het bestuur van de stichting Darius met het plan om zowel de gezinnen die aangesloten zijn bij de voedselbank als de gezinnen die tussen wal en schip zijn beland, in het zonnetje te zetten middels een mooi kerstpakket in de vorm van een goed gevulde tas vol lekkers.

De Stichting heeft de filiaalhouder van Albert Heijn gevraagd hierin mee te denken om deze wens werkelijkheid te laten worden. Stichting Darius is Albert Heijn in Leerdam dan ook zeer dankbaar dat al deze producten vrijwel vlekkeloos besteld en geleverd konden worden. “Dat is met zoveel producten naast de decemberdrukte echt een hele klus”, aldus bestuurslid Ellen Derksen. Europe Vans bv heeft er belangeloos voor gezorgd dat deze grootse vracht op locatie geleverd is bij West-End in Leerdam. “Het volume was zo groot dat wij de beheerder van West-End, Jan MIllenaar hebben benaderd, met de vraag of wij een zaal konden gebruiken om dit alles in te pakken.”

Met een aantal vrijwilligers is er vevrolgens hard gewerkt om de 220 tassen te vullen. Hierin heeft Martine Visser de technische rol op zich genomen voor wat betreft communicatie en transport. De stichting hoopt dan ook dat elk gezin of elk individu die deze gevulde tas met lekkers en liefde ontvangt er dubbel en dwars van geniet.