• Bewoners werden getrakteerd op chocomel met slagroom.
• Bewoners werden getrakteerd op chocomel met slagroom. Foto: Mimi van Rossem

Royal Friesland Campina trakteert

leerdam • Drie melkveehouders uit Leerdam en de regio hebben vrijdagmorgen namens Royal Friesland Campina chocolademelk en slagroom uitgedeeld aan de bewoners en het zorgpersoneel van het Emmahuis, Lingesteyn en het Huis ter Leede.

Mede-initiatiefneemster Minouche van den Berg vertelt hierover: “Wij wilden voor de kerst een warme wens brengen aan de bewoners van de zorginstellingen in Leerdam. Vorig jaar is er voor het eerst warme chocolademelk in de zorginstellingen uitgedeeld. Toen mochten we als boer en boerin verkleed persoonlijk de bekertjes chocolademelk aan de mensen overhandigen. Dit was erg leuk, zeker de persoonlijke gesprekjes met de mensen.”

“Maar dit jaar moesten wij vanwege de corona maatregelen iets anders bedenken. Dus kwam ik samen met mijn collega melkveehouders Jan van Dijk uit Vuren en Arno van Maanen uit Herwijnen op het idee om met tractors langs de wooncentra te rijden en buiten op de parkeerplaatsen de 573 pakken chocolademelk, 128 bussen slagroom en strengen bekertjes uit te delen. Deze worden op de afdelingen door het personeel warm gemaakt en uitgedeeld.”

Met dit kleine gebaar willen Royal Friesland Campina en de boeren, de ouderen en het zorgpersoneel laten weten dat zij deze dagen aan hen denken.

Minouche: “ Het is voor iedereen moeilijk, maar de invloed van de corona maatregelen hebben zeker op de ouderen een grote impact. Zij krijgen door alles al minder bezoek en ook de kerst kan niet gevierd worden zoals andere jaren. Ook willen wij laten zien dat wij boeren niet alleen protesteren, maar ook een hart hebben voor de medemens.”