Afbeelding

1 Wat kunnen kijkers van de film verwachten?

Om een positieve draai aan kerst te geven, werd er in Deil en Enspijk een kerstfilm gemaakt. Leo Vonk, voorzitter van de kerkenraad, vertelt er meer over.

Leo: "De film 'Kerst in Deil en Enspijk' wil een verbinding leggen tussen kerk en onze dorpen. De rode draad is de kerstnacht waarbij geschakeld wordt tussen de kerk en de dorpen. De kinderen van de (Lokhorst)school zingen, Fanfare De Volharding speelt, de molenaar leest voor, er zijn gesprekjes in de koffiecorner van de Spar."

2 Wat is de kernboodschap in de film?

Leo: "De boodschap van de film is toch vooral mensen te laten zien wat er nog wel kan in deze nare en rare tijd. Overigens: veel opnames zijn gemaakt voor de volledige lockdown."

3 Was het veel werk om de film te maken?

Leo: "Op 23 november besloot de Kerkenraad de film te laten maken. Direct daarna is een draaiboek gemaakt, waren er opnames en vond de montage plaats. Veel werk dus in zeer korte tijd. Op kerstavond, 24 december, wordt de film voor het eerst vertoond via YouTube."

4 Een film voor en door inwoners?

Leo: "Klopt, zo wordt het kerstevangelie gelezen door diverse inwoners op diverse locaties. En is de film gemaakt door de Deilse (professionele filmmaker) Annelotte Verhaagen. Ook was er een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget van de gemeente West Betuwe."

5 Wat willen jullie de mensen juìst deze kerst meegeven?

Leo: "De boodschap die we willen meegeven is die van licht in deze, voor velen, duistere periode. Verbinding en hoop op licht een het eind van de tunnel."