Zeecontainer vol illegaal vuurwerk in Gellicum gevonden

regio • Een onderzoek van Team Milieu van de politie in Rotterdam heeft op zaterdag 12 december tot de inbeslagname van 4500 kilo zwaar en illegaal vuurwerk geleid. Een 34-jarige man uit Zuilichem werd dezelfde dag op de A2 bij Zaltbommel aangehouden. Deze automobilist had ruim 150 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk bij zich en ook gewoon zijn 3-jarige kind in de auto meegenomen. Het kind is aan familie overgedragen, diens vader werd vastgezet en verhoord.

Met de aanhouding van de man was de verdachte weliswaar binnen, maar duidelijk was dat er nog meer vuurwerk moest zijn. Het onderzoek leidde de rechercheurs van Team Milieu naar Gellicum, waar een zeecontainer in het buitengebied werd aangetroffen. In de container lag zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen, dat door een gespecialiseerd bedrijf wordt weggehaald en vernietigd.
Met de aanhouding en de in beslagname is het onderzoek niet klaar. Het Team Milieu gaat volop verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen en inbeslagnames niet uit.

Bestaat het vermoeden dat in de buurt illegaal vuurwerk wordt opgeslagen? Twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Voor meer informatie over vuurwerk kan op de themapagina van de politie worden gekeken. Onder het kopje ‘Hoe weet ik of vuurwerk illegaal is' is informatie te vinden over de ‘Big 5'. Dit zijn de gevaarlijkste soorten vuurwerk.