Diner mee met FC

utrecht • Al jaren houdt FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een Kerstdiner, speciaal voor de oudere supporters. Helaas kan dit bijzondere evenement vanwege de corona-maatregelen dit jaar niet in het stadion plaatsvinden. Maar juist in deze periode wil FC Utrecht de ouderen zeker niet vergeten. Daarom houdt de club dit keer een grote live Kerstshow voor alle ouderen in de provincie Utrecht.

Tijdens de live uitzending worden 600 ouderen in de stad en regio Utrecht, waaronder in Vianen, verrast met een kerstdiner gemaakt door lokale cateraars. Tineke Schouten duikt op geheel eigen wijze het leven van FC Utrecht in, Roy goochelaar showt zijn beste trucs en Ronnie Tober en Dennis Kroon zorgen voor de muzikale omlijsting van het kerstdiner. RTV Utrecht zendt deze Kerstshow donderdag 17 december uit vanaf 18:30 uur. 'Diner mee met de FC, de kerstshow' is een samenwerking van RTV UTrecht en FC Utrecht en wordt op 17 december vanaf 18.30 uur uitgezonden op RTV Utrecht en op de stadszender UStad.


Collecte voor Hersenstichting

regio • In deze tijd wordt er, ook bij de Hersenstichting, rekening mee gehouden dat er collectanten zijn die liever niet langs de deur gaan. Daarom wordt een oproep gedaan aan mensen die zich fit voelen en er geen probleem mee hebben om te collecteren om te helpen de 25e collecteweek tot een succes te maken. De collecteweek voor de Hersenstichting is in de eerste week van februari. Wie mee wil helpen door in de eigen omgeving met een collectebus te lopen kan voor meer informatie, of direct aanmelden, terecht op www.hersenstichting.nl of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl. Tijdens kantooruren is het mogelijk om te bellen: 070-3604816. Een hersenaandoening, zoals een hersenbloeding, zet het leven op zijn kop. Van patiënten, maar óók van de mensen in hun omgeving. En waar de Hersenstichting zich echt zorgen om maakt: hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Ruim vier miljoen mensen hebben een hersenaandoening en het aantal mensen met een hersenaandoening zal tot 2040 explosief stijgen.