Afbeelding

Plop 4 en 5

Er mogen twee kittens uit een gastgezin van Dierentehuis Vijfheerenlanen geplaatst worden. Het zijn de broertjes Plop 4 en Plop 5. Plop 4 is de cyperse met wit en Plop 5, de zwart met wit. Zij zijn geboren rond 1 juni. Nu zijn ze op zoek naar een nieuw huisje en warm mandje, waar de broertjes mogen gaan wonen. De Plopjes kunnen het samen erg goed vinden en leren zelfs nog van elkaar. Het zijn kittens die absoluut bij een nieuwe eigenaar erg moeten wennen en niet goed reageren als ze tot iets gedwongen worden. Maar kennen de katten je dan willen ze het liefste de hele dag kroelen. De broers zoeken een rustig gezin zonder kleine kinderen. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het gastgezin via 06-11513916.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Jeugdactiviteiten De Schaapskooi

schoonrewoerd • Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd heeft in de kerstvakantie een aantal jeugdactiviteiten op de kalender staan. Op woensdag 30 december draait het om 'Vogels in de winter'. Er is een sessie van 10:00 tot 12:00 uur en één van 13:00 tot 15:00 uur. Bij de Schaapskooi wordt naar vogels gekeken, ook wordt er een vetbol gemaakt. Ook op zaterdag 2 januari draait het om vogels. Dan kan er tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur naar vogels worden gekeken. De deelnemers timmeren ook een nestkastje of een pinda-/ notenrekje voor de vogels. Zo mogelijk een hamer meenemen en iemand die kan helpen timmeren.

Voor kinderen tot 8 jaar is begeleiding nodig. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen ook zonder begeleiding meedoen, zij worden in een groepje ingedeeld. Aanmelden voor de activiteit is verplicht, dit kan tot 24 uur voor aanvang bij: chr.kramer@outlook.com, 0345-619684. Deelname kost 3 euro per kind, een nestkastje maken kost 10 euro.


Online LRC boutdraaimiddag

leerdam • Elk jaar houdt de supportersvereniging haar boutdraaimiddag. Een gezellige middag vlak voor de kerst waar menigeen met een lekkere kalkoen of ander stuk vlees naar huis gaat. De gezellige middag mag dit jaar helaas niet gehouden worden, maar de boutdraaimiddag gaat toch door. Het zou toch zonde zijn als er dit jaar geen lekker stuk vlees van slager Rien Baas op de kersttafel staat. Daarom wordt de boutdraaimiddag dit jaar online gehouden, op zaterdag 19 december. Lootjes kunnen helaas niet meer worden gekocht.

q www.vvlrc.nl