• Van links naar rechts: Ton van Kooten, kampioen Kees Kool en Rudi Kaldenberg.
• Van links naar rechts: Ton van Kooten, kampioen Kees Kool en Rudi Kaldenberg.

Kees Kool kampioen De Glasfabriek

leerdam • De deelnemers van de viscompetitie van personeelsvereniging De Glasfabriek zijn afgelopen week gehuldigd.

Er zijn tien competitiewedstrijden gevist, waarvan de beste vijf mee telden voor de competitie. Totaal is er tijdens de competitie 210 kilo vis gevangen.


De competitie is door de coronabeperkingen twee maanden later gevist dan gebruikelijk. Er waren aangepaste regels. De loting werd in klein gezelschap verricht, men diende zelf de gevangen vis in het weegnet te deponeren en men diende na afloop de handen te desinfecteren. Ook de prijsuitreiking geschiedde op afstand. In totaal zijn er 14 deelnemers in de eindstand gekomen.


De grootste vis is op maandag 24 augustus gevangen door Rudi Kaldenberg, namelijk een snoekbaars van 55 centimeter.


Winnaar van de competitie is Kees Kool geworden, met acht klassementspunten en totaal 30 kilo vis, tweede werd Ton van Kooten met negen punten en 23 kilo. Derde is Rudi Kaldenberg met tien punten en met 21 kilo vis.


Naast de competitie zijn er drie winterviswedstrijden en een marathon gevist. Door alle gevangen vis per deelnemer op te tellen ontstaat er een klassement van gevangen gewicht. De totale buit is minder dan andere jaren omdat niet alle koppelwedstrijden gevist konden worden. Winnaar mag zich de koningsvisser noemen. Dit jaar is dat Kees Kool met 66 kilo vis, tweede is Alfred Bogerd met 37 kilo en derde Joop Woelke met 35 kilo vis.