• Rotary voorzitter Riny van Zandwijk, Loes van Ruijven–van Leeuwen en burgemeester Sjors Fröhlich.
• Rotary voorzitter Riny van Zandwijk, Loes van Ruijven–van Leeuwen en burgemeester Sjors Fröhlich. Foto: Mimi van Rossem

Wensboom bij de Grote Kerk in Leerdam

leerdam • Ook dit jaar staat een wensboom in Leerdam. Zaterdagmiddag heeft burgemeester Sjors Fröhlich de Wensboom die op het plein voor de Grote Kerk staat, officieel in gebruik genomen.

Dit deed hij door zijn wens voor 2021 in de speciale brievenbus die bij de boom staat, te deponeren. De wens van Fröhlich: “Voor alle inwoners een gezond 2021. Een jaar waarin we elkaar weer kunnen opzoeken, vasthouden en leuke dingen kunnen doen.”

Deze Wensboom is gerealiseerd door de Rotary Leerdam. In het gat springend dat het verdwijnen van de Joris Kerstboom in Leerdam achterlaat, heeft de Rotary Leerdam het project ‘Wensboom’ voor Leerdam en omstreken opgestart. Doel van de Wensboom is niet alleen het gezelliger maken van het centrum van Leerdam, maar vooral de inwoners van Leerdam en omstreken de mogelijkheid te bieden een wens achter te laten.

De Wensboom commissie van de Rotary Leerdam zal uit de ingediende wensen een selectie maken en vervolgens trachten om binnen haar mogelijkheden de wens echt in vervulling te laten gaan. In januari wordt bekend gemaakt welke wensen worden vervuld. Mede organisator Loes van Ruijven-van Leeuwen vertelt dat de aanleiding van dit initiatief het verdwijnen van de Joris Kerstboom was. Deze heeft vijf jaar op het pleintje naast de Albert Heijn aan de Vlietskant gestaan. Om de boom te kunnen realiseren heeft de Rotary bedrijven in Leerdam benaderd om de boom en benodigdheden te sponsoren. Van Ruijven: “In korte tijd kwamen er van diverse bedrijven financiële toezeggingen, waardoor onder andere deze acht meter hoge boom kon worden aangeschaft. Daar zijn we erg blij mee want een kerstboom geeft niet alleen sfeer, maar straalt ook hoop uit naar de samenleving.”

Voorzitter Riny van Zandwijk merkte tijdens het ontsteken van de verlichting op: “We hopen dat veel mensen plezier aan de boom beleven en een wens insturen. In deze tijd waarin veel mensen eenzaam thuis zitten kan de boom van grote betekenis zijn. We hopen dat met deze boom een nieuwe traditie is opgestart en willen volgend jaar zeker weer een boom neerzetten.”

Mensen kunnen hun wens op papier zetten en in de brievenbus doen die bij de Wensboom staat. Wensformulieren zijn af te halen bij Bakker Bart, de Kringloop Leerdam en bij de Wensboom in Leerdam. Verder kunnen inwoners van Heukelum de formulieren ophalen bij de Coop. De inwoners van Asperen vinden deze bij de Spar. De wensformulieren kunnen 30 december tot 12:00 uur in de speciale brievenbus bij de boom worden gedeponeerd. Tot slot laat Loes van Ruijven weten op dat de boom mede is gerealiseerd door de Rabobank, Print Pro Leerdam, Stadshart Leerdam, de gemeente Vijfheerenlanden, de Rotary en zeker niet te vergeten door het bestuur van de Grote Kerk. "Daar zijn we zeer dankbaar voor.”