Afbeelding
Foto:

1 Wanneer werd de laatste open maaltijd gehouden?

Normaal gesproken wordt de Open Maaltijd vier keer per jaar gehouden in de Hoeksteen in Leerdam. Voor 18 december is nu een alternatief bedacht.

Teuni: "Op vrijdag 14 februari was de 25ste open maaltijd, hier hebben we op een feestelijke manier aandacht aan besteed. Daarna was het door corona niet meer mogelijk."

2 Wat missen de gasten het meeste?

Teuni: "Wat we horen is dat mensen de gezelligheid, de contacten en de aandacht van het team van de Open Maaltijd missen. Maar ook het eten dat met liefde en zorg bereid wordt."

3 Voor 18 december is een alternatief bedacht?        

Teuni: "We vinden het belangrijk om contacten te houden met de gasten van de Open Maaltijd. Daarom maken we een maaltijd klaar en bezorgen deze koelvers bij de gasten thuis. Zo is er toch een contactmoment en proberen we als kerk iets te betekenen voor de inwoners van Leerdam."

4 Kunt u verklappen wat er op het menu staat?

Teuni: "Het vaste kookteam van vier personen maakt, met hulp van gemeenteleden, de maaltijd klaar: een driegangen menu. Er wordt een menukaart bijgevoegd met een uitleg hoe de maaltijd het beste opgewarmd kan worden."

5 Wie kunnen zich voor de maaltijd aanmelden?

Teuni: "In principe iedereen. Maar onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar mensen die behoefte hebben aan contact en aan mensen die het fysiek of financieel moeilijk hebben. Aanmelden kan tot vrijdag 11 december via 06-20696151. Mailen kan ook: openmaaltijdleerdam@gkvl.org."