Activiteitenbord in Enspijk

enspijk • In Enspijk is met bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente West Betuwe een activiteitenbord geplaatst. De verenigingen in het dorp die iets voor de inwoners organiseren, kunnen die nu niet alleen aankondigen in de dorpsnieuwsbrief van de Stichting Mooi Wonen in Enspijk, maar ook op het bord. Het bord is naast de glasbak geplaatst zodat de inwoners er vaak langskomen. De Zwerfafvalbrigade doet ook mee: het bord zorgt voor minder zwerfvuil omdat postertjes met aankondiging van activiteiten niet meer met plakband in de bushalte of met punaises op bomen worden geplakt en losraken.


Projectplan Waterwet

regio • De Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg moet versterkt worden om aan de wettelijke veiligheidsnormen te voldoen. Het ontwerp projectplan Waterwet en de bestemmingsplannen liggen samen met het Milieueffectrapport, en de hoofdvergunningen tot en met 18 januari 2021 ter inzage. Wie het niet eens is met (een deel van) het projectplan, of de andere stukken, kan een zienswijze indienen. Het projectplan Waterwet en de overige stukken zijn digitaal in te zien via onderstaande website, daar is ook te vinden op welke locaties de papieren stukken liggen, hoe een zienswijze ingediend kan worden en is meer informatie te vinden over de bijeenkomst met uitleg op 14 december.

q www.coordinatiegelderland.nl


Speelruimtebeleid West Betuwe

west betuwe • De gemeenteraad van de gemeente West Betuwe gaan op 8 december in debat over het speelruimtebeleid. Op 15 december wordt een besluit genomen. Voor de gemeente West Betuwe is een geharmoniseerd speelruimtebeleid gemaakt. De gemeente wil voor alle speelruimtes hetzelfde beleid inzetten. Op dit moment gelden voor de speelruimtes in de gemeente West Betuwe namelijk nog steeds de regels uit de drie oud-gemeentes. Het geharmoniseerde beleid is gericht op het creëren en (her)inrichten van speelruimtes in de gemeente West Betuwe. Zo komen in elke kern voldoende speelruimtes. En de speelruimtes zijn aantrekkelijk voor verschillende leeftijdsgroepen.