Wedstrijd gaat dit jaar niet door

leerdam • Ieder jaar wordt door Leerdammer Hans van den Berg de wedstrijd om de mooist versierde woning of straat gehouden, maar dit jaar moet hij dat, vanwege de geldende coronamaatregelen, overslaan.

"Helaas kan het dit jaar een keertje niet,” laat Van den Berg weten. Reden is dat door de coronamaatregelen de jury bestaande uit vier verschillende personen niet samen in een auto mogen rondrijden.

"Ik vind het erg jammer, juist nu de mensen vanwege corona het binnen en buiten hun woning nog gezelliger maken dan anders. Maar ik vind het belangrijker dat iedereen gezond de kerstdagen doorkomt,” zegt Van den Berg. Hij hoopt dat volgend jaar de verkiezing weer gehouden kan worden.

Van den Berg overweegt zelfs om dan ook alle kernen van Vijfheerenlanden bij de wedstrijd van mooist versierde woning, balkon of straat te betrekken.


Parkeervergunning aanvragen

vijfheerenlanden • Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden kunnen vanaf nu weer de parkeervergunning of -ontheffing verlengen. Wie in het bezit is van een auto en in het centrum van Leerdam woont, kan jaarlijks een parkeervergunning of -ontheffing aanvragen. Ook ondernemers in het centrum van Leerdam kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Er zijn wel voorwaarden aan de vergunning verbonden. Zo moet de aanvrager ingeschreven staan op een adres in het gebied van de vergunning. De auto moet op naam van de aanvrager staan (het kentekenbewijs, of een lease-contract of werkgeversverklaring) en de aanvrager moet geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein te parkeren. Er kan één vergunning per huishouden of bedrijf aangevraagd worden, er kunnen twee kentekens op één vergunning.

Aanvragen voor 2021, wijzigingen doorgeven of afmelden kan online op de website van de gemeente Vijfheerenlanden. Hier zijn ok de voorwaarden terug te vinden.

q www.vijfheerenlanden.nl/inwoners


Afvalinzamelingsbeleid ter inzage

vijfheerenlanden • De ontwerp Afvalstoffenverordening Vijfheerenlanden met bijbehorend Uitvoeringsbesluit ligt ter inzage tot en met vrijdag 8 januari 2021. Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden kunnen deze tijdens openingstijden bij de gemeentehuizen komen inzien. Daar is ook meer informatie over hoe te reageren op het beleid.

Met de Afvalstoffenverordening en het uitvoeringsbesluit worden de bestaande afvalstoffenverordeningen en uitvoeringsbesluiten van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik geharmoniseerd en geactualiseerd.

De verordening is een leidraad voor de uitvoeringspraktijk van afvalinzameling. In deze verordening wijst de gemeente onder andere een inzameldienst aan en wordt bepaald op welke manier en waar de overdracht van afvalstoffen plaatsvind.

q www.vijfheerenlanden.nl