Afbeelding

Bincky

'Ik ben Bincky en ik ben geboren in het jaar 2013. Ik ben in het asiel terecht gekomen, omdat ik sterker werd dan mijn oude baasje. Ik was niet goed gesocialiseerd en was bang en onzeker voor alles en iedereen. En hierdoor kon ik uit angst weleens bijten. Na een lang traject van positieve training, kan ik nu in voor mij moeilijke situaties steun bij mijn begeleider vragen. Als het vertrouwen er is, dan vind ik het fijn om te wandelen, te trainen, op stap te gaan, aan behendigheid te doen en zelfs wil ik dan geaaid worden. Ik ben dan ook op zoek naar een één à twee persoonshuishouden, die ervaring heeft met mijn ras en dan de positieve begeleiding en rustige benadering met mij voort kunnen zetten. Hoewel ik hier sociaal gedrag naar andere honden laat zien, weet ik niet of ik met hen wil samen leven. Wilt u meer informatie over mij, bel dan naar mijn begeleiders in het asiel.'

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Digitale bijbelquiz

leerdam • Kerk aan de Linge houdt vrijdagavond 27 november een digitale Bijbelquiz voor de hele gemeente. Het gaat niet alleen om de vragen en wie er het meeste weet, maar vooral ook om de onderlinge verbondenheid. De Quiz wordt uitgezonden vanaf 20:00 uur op het YouTube-kanaal van Kerk aan de Linge. Er kan thuis op twee manieren worden meegedaan: met pen en papier of via Mentimeter. Dan kunnen resultaten meteen met die van andere deelnemers worden vergeleken.

Het doel is vooral om met elkaar, op afstand maar toch verbonden, een gezellige avond te hebben. Een aantal gemeenteleden heeft leuke filmpjes voor bij de quiz gemaakt. Bovendien is er voor de winnaar een lekkere taart. Aanmelden voor de WhatsApp-groep van de Bijbelquiz kan dominee Cornelie, 06-44879666.


Drie films bij LingeFilm

geldermalsen • Deze week staan bij LingeFilm twee prijswinnende films op het programma. Allereerst de Oscargenomineerde Poolse speelfilm 'Corpus Christi', op vrijdag 27 november om 20:30 uur en op woensdag 2 december om 20:00 uur. De Nederlandse speelfilm 'Buladó' was de beste film op het filmfestival in Utrecht en is bij LingeFilm te zien op zaterdag 28 november om 18:00 uur en om 20:30 uur en zondag 29 november om 20:00 uur). Op de laatste zondag voor Sinterklaas is het, zoals elk jaar, tijd voor een fijne Sint-film: 'De Grote Sinterklaasfilm', op 29 november om 11:00 uur (autismevriendelijk) en om 14:30 uur. De films zijn te zien in De Pluk in Geldermalsen. Tickets zijn te bestellen via:

q www.lingefilm.nl