Afbeelding
Foto:

Eén markt- en standplaatsenbeleid voor Vijfheerenlanden

Boekenmarkt 'even' in Kerkstraat

leerdam • Vanaf vrijdag 27 november tot en met woensdag 23 december gaat de Boekenmarkt Leerdam verkopen aan de Kerkstraat 17 in Leerdam. Een mooie gelegenheid om de boekenvoorraad voor de komende winter weer aan te vullen.

Boeken zijn te koop voor 1,50 euro, vier boeken voor 5 euro. Ook is er een kast ingericht met duurdere boeken, waaronder kookboeken en christelijke romans. Deze zijn geprijsd vanaf 4 euro per stuk.
De verkoop start 27 november om 10:00 uur. Openingstijden zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur uur. In de laatste week is de verkoop op dinsdag en woensdag. De laatste verkoopdag is woensdag 23 december.

Deze verkoopdagen kunnen alleen worden gehouden als iedereen zich houdt aan de geldende coronamaatregelen. Dragen van een mondkapje is verplicht. Als er teveel klanten in de winkel zijn, moet even buiten worden gewacht.


Zin in kerst

regio • In december verschijnt bij Het Kontakt de uitgave 'Zin in Kerst'. Kerst 2020 zal, net als veel dingen in het afgelopen jaar, anders dan anders verlopen. Bijeenkomsten, concerten, vieringen, maaltijden: het vergt een hoop creativiteit om die binnen de geldende maatregelen plaats te laten vinden.

De redactie van 'Zin in kerst' is op zoek naar activiteiten die in december plaatsvinden. Welke dingen staan er in de laatste maand van het jaar op de kalender? Laat het voor 1 december weten via: redactie.leerdam@kmp.nl.


Marktbeleid voor Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden heeft het marktbeleid van de drie oude gemeentes (Leerdam, Vianen, Zederik) op elkaar afgestemd voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Dat betekent dat voor iedereen die een standplaats heeft op een weekmarkt, minimarkt of een losstaande standplaatsplek eenduidige afspraken en tarieven gelden.

Net als op veel andere terreinen golden er voor de markt en voor losse staanplaatsen nog altijd andere regels en tarieven. Dit is nu opgelost en geldt voor iedereen hetzelfde. “De weekmarkten, minimarkten en ook de losse standplaatsen zijn belangrijk voor onze gemeente. Het brengt leven op straat en vergroot de leefbaarheid in de kernen.” aldus Huib Zevenhuizen die wethouder Economische Zaken is. “Als je één gemeente bent moet het geen verschil maken in welke plaats in de gemeente je met een marktkraam staat.”

Het is de intentie om de tarieven op de markt zoveel mogelijk te houden. Wel komt er jaarlijks een indexering bij. Daarnaast zijn de stroomtarieven losgekoppeld van de markttarieven. De kosten voor het stroomgebruik worden voor iedereen op een eenduidige en heldere manier doorberekend. De leges voor losse standplaatsen hebben alleen een indexering gehad. Voor precario is het gemiddelde genomen van de drie gemeenten.

De huidige samenstelling van de markten bevalt goed, blijkt ook uit onderzoek onder bezoekers, en de gemeente probeert net als voorgaande jaren een divers aanbod op de markt te krijgen en te houden.