Paard overlijdt na aanrijding

kedichem • Politie Vijfheerenlanden is op zoek naar de bestuurder van een witte auto, vermoedelijk een Volkswagen Caddy, die maandagmiddag rond 15:30 uur betrokken was bij een ongeval in Kedichem. Hierbij raakte een paard dusdanig gewond dat een dierenarts het paard heeft moeten laten inslapen. De ruiter kwam met de schrik vrij.
Iets voor 15:30 uur reed een jonge vrouw op een paard op de Nieuweweg in Kedichem. Achter haar naderde een witte auto, mogelijk een Volkswagen Caddy. De auto passeerde paard en amazone met hoge snelheid, waarbij één van de achterbenen van het paard werd geraakt. De vrouw kwam met de schrik vrij, maar het paard raakte zo ernstig gewond dat de dierenarts snel na de aanrijding moest besluiten het dier te laten inslapen. De bestuurder van de witte auto stopte even, maar ging er al snel vandoor in de richting van Leerdam.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de bestuurder van de auto, die aan de linkervoorkant vrijwel zeker schade heeft opgelopen. Achter de witte auto reed een donkerkleurige auto. De bestuurder van dit voertuig moet getuige zijn geweest van de aanrijding. De politie roept ook deze bestuurder op zich te melden. Tips zijn welkom via: 0900-8844.


Politie neemt cobra's in beslag

herwijnen • Politie West Betuwe heeft vorige week in een schuur aan de Boutlaan in Herwijnen 600 cobra's aangetroffen. De cobra's zijn in beslag genomen en een 25-jarige inwoner van Herwijnen is aangehouden. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een anonieme melding. "Illegaal vuurwerk is strafbaar en daarom treden we hier hard tegen op. Dat doen we omdat het levensgevaarlijk is. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vragen we ook om verdachte signalen uit je omgeving te melden. Het afsteken zorgt voor overlast en ook voor gevaar. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad", meldt de politie op social media. Meldingen kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.