Badmintonschool van start voor regio Utrecht

regio • Al enkele weken is Utrecht en omstreken een Badmintonschool rijker. Nieuwegeiner Eric Martherus zinspeelt er al enkele jaren op om een Badmintonschool in de regio Utrecht te starten. Samen met Andrea Grim (jeugdbestuurslid OSM), trainster Tiny Boeren en trainster Celeste Greve (uit Houten) is dit plan in de eerste coronaperiode uitgewerkt.

"Waar in andere delen van Nederland al langer talent centra zijn, is dit nog niet het geval in de regio Utrecht. Daarom deze stap", zegt Eric Martherus. Badmintonschool Utrecht is onderdeel van het topsport netwerk Utrecht. Spelers die bij de badmintonschool trainen, blijven lid van hun club en blijven daar ook trainen. Op dit moment trainen spelers van diverse verenigingen bij Badmintonschool Utrecht. Onder andere van badmintonclub OSM Maarssen, BV Houten en BC 't Gein Nieuwegein. Doelstelling is om jeugdige badmintonspelers op te leiden, met een veelzijdig, gericht en gestructureerd aanbod. Om te komen tot een goede badmintonspeler is de motorische ontwikkeling belangrijk. Daarbij zal de focus ook worden gelegd op techniek en tactiek. Het mentale en fysieke gedeelte is ook een speerpunt.
Philip Enneking is jeugdlid van BV Houten, maar traint ook bij de Badmintonschool Utrecht. Op de badmintonschool zien de trainers dat Philip snel de gegeven aanwijzingen oppakt. "Maar naast hard trainen is plezier ook belangrijk”, vinden de trainers.

Badmintonschool Utrecht traint op de maandagavond van 18:00 tot 19:30 uur in sporthal 'de Speler' in Ondiep (Utrecht). Meer informatie: www.badmintonschoolutrecht.nl of info@badmintonschoolutrecht.nl.