• De gemeente realiseerde een nieuwe carpoolplaats.
• De gemeente realiseerde een nieuwe carpoolplaats.

Nieuwe carpoolplaats bij Est

est • Sinds kort is er een nieuwe carpoolplaats langs de A15 bij Est. De gemeente realiseerde dit aan de Randweg/ Blankertseweg, dicht bij de snelweg.

Er zijn in totaal twaalf parkeerplaatsen. De aanleg van deze locatie werd gecombineerd met onderhoud aan de weg. Er is hierbij rekening gehouden met klimaatbestendige inrichting. De gemeente West Betuwe wil mede met deze plek duurzaam vervoer in de regio stimuleren.


De komende jaren worden in West Betuwe meer van dit soort locaties gemaakt.


Van de verschillende parkeerplekken zijn er twee speciaal ingericht voor mindervaliden. Die plaatsen zijn extra breed. Zo is in- en uitstappen eenvoudiger. De twee plekken geeft de gemeente duidelijk aan met borden. De overige verkeersborden plaatste de buitendienst van de gemeente.


De carpoolplaats is sinds eind oktober in gebruik. Automobilisten weten de plek inmiddels te vinden.


Duurzame oplossing

De aanleg werd gecombineerd met ouderhoud aan de weg. De projecten zijn efficiënt aangepakt. Ook was er specifiek aandacht voor duurzaamheid en klimaat.


Bij de parkeerplaatsen liggen zogenaamde ‘grasbetonstenen'. Deze stenen vangen regenwater op en voeren het beter af. Het water zakt daardoor eenvoudiger in de grond. Bij forse regenbuien is dat erg belangrijk. Het is een praktisch voorbeeld van klimaatbestendig inrichten.