Afbeelding

Bella

is een heel vriendelijk hondje die maar wat graag haar goede bedoelingen toont. Ze is snel onder de indruk en zoekt dan ook mensen die haar een beetje begrijpen. Bij mensen die ze vertrouwt, kruipt ze graag op schoot om een dutje te doen. Wat Bella maar niet wil lukken is een poosje alleen zijn. Door te gaan blaffen laat ze merken dat ze het niet met de situatie eens is. Gelukkig heeft ze dan wel weer een formaatje dat makkelijk mee te nemen is.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Afhaalbieb Leerdam weer open

regio • Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zijn de bibliotheken vanaf donderdag 5 november tijdelijk dicht. Maar online blijft de Bibliotheek open. Daarnaast wordt de AfhaalBieb in Leerdam weer opgestart. Vanaf zaterdag 7 november kunnen er papieren boeken afgehaald worden.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle bibliotheekvestigingen naar verwachting tot en met zaterdag 21 november gesloten. "We vinden het jammer dat we onze deuren moeten sluiten, maar gezondheid gaat boven alles. We volgen hierin uiteraard de landelijke richtlijnen,” aldus Gert Staal, directeur bestuurder van Bibliotheek Lek & IJssel. De Online Bibliotheek, www.onlinebibliotheek.nl, is altijd open. Daar zijn tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken te leen. Voor ouderen, kinderen en mensen die digitaal minder vaardig zijn, gaat de AfhaalBieb in Leerdam weer open, net als in de andere grotere vestigingen van de Bibliotheek Lek & IJssel: Vianen, IJsselstein en Houten. Sinds zaterdag 7 november is het mogelijk om vooraf bestelde boeken op te halen. Leden van de Bibliotheek kunnen op de website vijf boeken bestellen. Iedereen die vóór 12:00 uur in de middag het formulier instuurt, kan de volgende dag tussen 10:00 en 14:00 uur zijn boeken ophalen. De AfhaalBieb is maandag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur geopend. In Leerdam op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.
Alle activiteiten in de vestigingen zijn geannuleerd. De taalactiviteiten voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal worden waar mogelijk online voortgezet. Ook bezoeken aan scholen om taalontwikkeling en het lezen te bevorderen, gaan in overleg met het onderwijs door. Uiteraard worden alle veiligheids- en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM in acht genomen. Zo wordt de gezondheid van zowel bezoekers als van medewerkers en vrijwilligers gewaarborgd. Kijk voor de actuele richtlijnen op de website: www.bibliotheeklekijssel.nl.