Film kijken in Stadspodium GO

leerdam • Stadspodium GO heeft in de komende weken diverse (film)voorstellingen op de kalender staan. Zo wordt op woensdag 18 en zaterdag 21 november om 15:00 uur een film voor kinderen gedraaid: 'De brief voor Sinterklaas', een bioscoopfilm die in Leerdam is opgenomen. De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. De organisatie ziet per gezin of per twee kinderen, het liefst maar één volwassene verschijnen.
Op vrijdag 20 en op zaterdag 21 november om 20:00 uur staat de film 'De beentjes van st. Hildegard' op het programma. Jan (Herman Finkers) is al 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten.

Zoals het er nu naar uitziet, zal Liguster op zondag 22 november twee keer een muziekvoorstelling gegeven in Stadspodium Go, om 14:15 en 15:30 uur: 'Het zal je familie maar wezen!!' Moeder Helga Buitelaar zingt samen met dochters: Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. Op een zeer gevarieerd instrumentarium komen allerlei muzikale smaken en sferen aanbod.
Zaterdag 28 november om 19:30 en 21:15 uur staat er wijncabaret op het programma van GO, met Aimabele schoften. Zij zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij daarover een muzikaal cabaret hebben gemaakt, is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten.

q www.go-leerdam.nl