• Afgelopen jaar was Imca Marina nog te gast tijdens 35-jarig jubileum.
• Afgelopen jaar was Imca Marina nog te gast tijdens 35-jarig jubileum. Foto: Mimi van Rossem

Geen Promotie Plus Concert in 2021

leerdam • "We kunnen gewoon de gok niet nemen. Dus hebben we besloten om het jaarlijkse Promotie Plus Concert dat voor 13 februari 2021 stond gepland niet door te laten gaan", melden medeorganisatoren Tom en Wilna Kars.

Sinds 1985 wordt jaarlijks op de tweede zaterdag van februari het Promotie Plus Concert voor senioren uit Leerdam en omgeving gehouden. Naast het gezamenlijk eten staan hierbij ook de verschillende optredens van Leerdamse koren, dansgroepen en bekende artiesten voorop. Dit jaar vierde het Promotie Plus Concert het 35-jarig jubileum en verzorgde zangeres Imca Marina een gezellig optreden. Maar net na het laatst gehouden concert brak wereldwijd het Covid 19 virus uit. Wilna: "Wat hebben wij een geluk gehad dat wij het 35ste concert konden vieren. Maar wat is het triest dat wij nu moesten besluiten om het concert dat volgend jaar op 13 februari stond gepland niet door te laten gaan. We kunnen de gok gewoonweg niet nemen. We moeten aan ieders gezondheid denken en ook weet je nu gewoonweg niet wat er wel of niet mag in verband met eventuele lockdowns." Tom vult aan: "We waren al druk bezig met de voorbereidingen. We hadden het thema bedacht en onze kok Arjan Vroon had menu dat ieder jaar aansluit op het thema ook al uitgewerkt. Het thema en menu bewaren we nu maar voor het jaar 2022."

Dat de organisatie deze beslissing moest nemen is wel begrijpelijk als je weet dat ieder jaar 250 ouderen en 50 vrijwilligers bij het concert aanwezig zijn. "En dit is nu juist de kwetsbare groep. Wij willen en mogen gewoon geen enkel risico nemen." Dat de organisatie dit besluit met pijn in het hart heeft genomen, is duidelijk. De organisatoren realiseren zich dat er ouderen zijn die ieder jaar erg naar dit concert uitkijken. Voor sommige ouderen is dit het enige uitje per jaar. Het samen eten, bijpraten met anderen en genieten van de optredens daar genieten de bezoekers jaarlijks van. "Niet alleen de ouderen maar ook de 50 vrijwilligers genieten ieder jaar weer van alle voorbereidingen en het verzorgen van het diner. We moeten nu echter niet ons gevoel laten spreken, maar ons verstand.” Inmiddels gaat het slechte nieuws al rond in Leerdam en wordt het echtpaar Kars geregeld aangesproken over het besluit. "Na uitleg begrijpen de mensen het wel hoor."


Voor het echtpaar Kars was dit niet het enige evenement waarbij ze betrokken zijn dat wordt afgeblazen. Beiden zijn zeer betrokken bij de Oranje Stichting 3045 dat activiteiten organiseert op koningsdag, de dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Naast de traditionele markt, aubade en optredens van het koor Mested en muziekvereniging de Bazuin waren er ook veel kinderactiviteiten gepland. En er waren extra activiteiten rond de viering van 75 Nederland Bevrijd. Tom: "Helaas konden deze activiteiten vanwege de corona pandemie ook niet doorgaan." Al deze activiteiten zijn verschoven naar 2021.