GL: 'Gezond financieel beleid geen doel op zich'

west betuwe • "Een gezond financieel beleid is geen doel op zich. Het gaat om een gezonde samenleving in de meest brede zin van het woord." Die woorden sprak Andrea Zierleyn donderdag tijdens de begrotingsraad.


De partij stemde een week eerder al tegen de bezuinigingen op het sociaal domein. "Gezondheid, inkomen en werkzekerheid staan nu voorop." Volgens Zierleyn gaat het om welzijn, om mensen. Ook bij het financieel gezond maken van de gemeente. "De logica om bezuinigingen weer op het bord van de inwoners te leggen, net als de bezuinigingen op het sociaal domein, is voor ons niet acceptabel."


RIS

Fractievoorzitter Petra van Kuilenburg van Leefbaar Lokaal Belang betoogde dat er niet bezuinigd mag worden op het Raadsinformatiesysteem. De raad moet immers goed worden geïnformeerd. Wel mag ook het college een duit in het zakje doen door te bezuinigen op 1,25 fte van het nieuwe college. Dit komt volgens haar neer op een bedrag van 125.000 euro voor het jaar 2021. Dit amendement haalde het niet.


Verenigd West Betuwe

Verenigd West Betuwe kwam met maar liefst zeven amendementen, onder andere over het bibliotheekwerk, bijstellen leefbaarheidsbudget, geen verhoging OZB, inkoop energie, invoering hondenbelasting, taakstellende bezuiniging gemeenschappelijke regelingen en terugdraaien besluit begraafplaatsen. Al deze amendementen werden verworpen.