Boek cadeau voor alle leden van de Bibliotheek

leerdam • Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘Het zwijgen van Maria van Zachea’.

Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer halen leden van de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt, gratis op in de Bibliotheek Leerdam aan het Dokter Reilinghplein 3. Wie lid is van de Bibliotheek kan 'Het zwijgen van Maria Zachea' ook als e-book lezen of via de app luisteren als luisterboek. Het luisterboek en het e-book is te vinden in de Online Bibliotheek.

Elk jaar staat november in het teken van Nederland Leest: een evenement ter bevordering van het lezen van boeken. Het thema dit jaar is: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Elke familie heeft zijn verhalen. In 'Het zwijgen van Maria Zachea'vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

In samenwerking met alle Nederlandse Bibliotheken wil Hebban duizend leeservaringen verzamelen. Lezers doen mee aan deze recordpoging door een recensie of korte reactie achter te laten op de boekpagina van ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ en maken kans op een Boekenbon ter waarde van 25 euro.

Tijdens Nederland Leest wordt in de bibliotheek in eigen geschiedenis gedoken: de geschiedenis van voorouders, dorp of de buren. Over bekende mensen wordt veel geschreven, over gewone mensen maar weinig. Toch staan kranten en tijdschriften boordevol nieuws over de gewone man. In bijvoorbeeld geboorte- of overlijdensberichten, passagierslijsten, recensies, advertenties en berichtgevingen over jubilea. Delpher stelt daarom ruim 14 miljoen krantenpagina's van 1618 tot 1995 gratis en vrij toegankelijk beschikbaar via www.delpher.nl.


q www.onlinebibliotheek.nl