• Goede fietsverlichting is van levensbelang.
• Goede fietsverlichting is van levensbelang. Foto: Aangeleverd

Fietsen met het licht aan

west betuwe/ vijfheerenlanden • In West Betuwe werd vorige week het startsein gegeven voor de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’.

Deze campagne wijst jongeren op het gebruik van fietslampjes. Fietsers waarbij de verlichting op orde was, maken kans op een bioscoopbon. Was de verlichting kapot? Dan kregen de jongeren een gratis fietslampje en oplader mee. Wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de politie en BOA’s waren ook aanwezig.

Uit onderzoek blijkt dat goede fietsverlichting zorgt voor twintig procent minder ongevallen in het donker. Ze worden zo minder snel slachtoffer. Steeds meer mensen beseffen dat. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. De actie ‘AAN in het donker’ richt zich met name op die doelgroep. De campagne herinnert jongeren eraan om hun fietsverlichting op orde te hebben. De campagne is een initiatief van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. De komende maanden zijn er in Gelderland en Overijssel meer dan vijftig acties. Meer informatie via de Instagrampagina AAN.in.het.donker.


Vijfheerenlanden

Ook de gemeente Vijfheerenlanden vindt goede fietsverlichting voor schoolgaande jongeren belangrijk. De gemeente helpt hen een handje om hun verlichting in orde te maken. Vorige week was de mobiele fietsenmaker met zijn bus al bij het Oosterlicht College in Vianen. De mobiele fietsenmaker is op maandag 9 november bij het Heerenlanden College in Leerdam en dinsdag 10 november bij De Joost aan de Joost de Jongestraat 55 in Leerdam.