• Fabio Jakobsen.
• Fabio Jakobsen. Foto: Rick den Besten

Snelteststraat Gorinchem

gorinchem • Lead Healthcare heeft een COVID snelteststraat in Gorinchem geopend. De uitslag van een test in een dergelijke 'straat' kan er binnen een kwartier zijn.

Na de succesvolle start van de COVID snelteststraat in Baarn, Naarden, Almere, Utrecht, Eindhoven, Aalsmeer, Arnhem, Groningen en Rijswijk, opende zorgbedrijf Lead Healthcare dinsdag 3 november in Gorinchem. Woensdag 4 november volgen Rotterdam, Enschede en Geersdijk. Later in de week volgen Breda, regio Limburg en regio Zwolle. Daarna heeft Lead Healthcare met haar snelteststraten netwerk landelijke dekking. De uitslag is er al binnen een kwartier, er moet vooraf gereserveerd worden via onderstaande website. Wie reserveert kan zelf een locatie, datum en tijdslot kiezen.


De reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten in quarantaine, met alle gevolgen van dien. Er wordt in de snelteststraat gebruik gemaakt van de door het OMT geadviseerde sneltest van het merk Abbott of Roche. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional en het testresultaat is al binnen 15 minuten beschikbaar. Positieve testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, bestaande uit bij hun werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.


De COVID snelteststraat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19. Ook bedrijven kunnen terecht in de snelteststraat, maar er is ook de mogelijkheid dat een zorgprofessional bijvoorbeeld test op een locatie van het bedrijf.


q www.covidsnelteststraat.nl