LingeFilm

geldermalsen • LingeFilm toont in week 45 en 46 een Tunesisch gezinsdrama: Un Fils. Het is het meeslepende debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui, die ook het scenario voor zijn rekening nam. In dit drama moeten twee moderne Tunesische ouders hemel en aarde bewegen voor hun elfjarige zoon. Deze is gewond geraakt bij een aanslag en heeft een levensreddende orgaantransplantatie nodig. Het probleem is dat in Tunesië alleen familieleden als donor mogen fungeren. Religie en traditie komen hier keihard in conflict met de mogelijkheden die de moderne wetenschap biedt. Te zien op vrijdag 6 november om 18:00 en 20:30 uur en op woensdag 11 november om 20:00 uur in De Pluk in Geldermalsen. Zaterdag 7 november om 18:00 en 20:30 uur en zondag 8 november om 20:00 uur wordt de komedie 'On The Rocks' gedraaid. Nora denkt gelukkig getrouwd te zijn. Totdat het vermoeden rijst dat manlief Dean vreemdgaat. Alle voorstellingen worden getoond zonder pauze, reserveren is verplicht.

q www.lingefilm.nl


Puzzelen met lokale geschiedenis

regio • Wie van puzzelen en van lokale geschiedenis houdt, kan zo terecht bij het Regionaal Archief Rivierenland. Het RAR zoekt namelijk enthousiaste mensen die online gegevens uit notariële aktes willen invoeren. Zo wordt deze waardevolle informatie makkelijk doorzoekbaar. Het invoeren kan gewoon thuis worden gedaan.

Bij het RAR liggen ongeveer 315.000 notariële akten: zo’n 200 meter in totaal. Deze akten zijn een rijke bron voor onderzoekers. Ze geven een kijkje in het dagelijks leven van vroeger. Er is bijvoorbeeld te zien hoe mensen huizen verkopen en afspraken maken over erfenissen en schulden. Wie mee wil doen, kan zich gratis aanmelden en ook meteen aan de slag gaan. Dat kan door op onderstaande website de blauwe knop 'Meedoen aan dit project' aan te vinken.

q http://bit.ly/projectWA