Afbeelding

Jacco

Energieke Jacco vergist zich wel eens tijdens het spelen. Hij kan zo opgaan in zijn drift een muisje of een bal te vangen dat een langslopend been het ook wel eens moet ontgelden. Niet echt een ideale kat voor kleine kinderen. Wel een ideale kat voor mensen die van muizen af willen. Het is niet alleen maar spel wat Jacco interesseert. Hij kan ook enorm lui zijn. Jacco krijgt de licht verteerbare intestinal brokken.

Stichting Dierentehuis Vijfheerenlanden beantwoordt alleen telefonische reacties, dit omdat dan beter informatie uitgewisseld kan worden. Meer informatie: 0345-650016.


Meesterlijk landschap

neerijnen • Het Stroomhuis in Neerijnen presenteert tot en met 22 november aquarellen van leden van de International Watercolor Society Holland. Het Stroomhuis is te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 16:00 of 17:00 uur. Het is aan streekgenoot Dik Kusters, één van de exposanten, te danken dat het Stroomhuis werk van zeven kunstenaars die hun sporen internationaal verdiend hebben, kan tonen.

IWS Holland is een stichting, opgericht in 2015, onder de paraplu van de IWS World. Het doel is het speciale karakter van de aquarel in Nederland onder de aandacht te brengen van een groter publiek en aquarellisten met elkaar in contact brengen (nationaal en internationaal) om zo deze techniek levend te houden. Werk van de meeste hier exposerende kunstenaars bevindt zich in particuliere en museale collecties, waaronder het Aquarel Museum in Fabriano Italië. Deelnemers in Neerijnen zijn: Dorotha Bousquet, Gerard Hendriks, Carla de Korte, Dik Kusters, Jan Min, Marjan Nagtegaal en Hannie Riewerts.

q www.iwsholland.nl


Paniek in het archief

regio • Wie zin heeft in het oplossen van een mysterie is bij het RAR aan het goede adres. Het Regionaal Archief Rivierenland is in rep en roer: er verdwijnen archiefstukken. Nu wordt de geschiedenis van het Rivierenland gewist. Maar wie is verantwoordelijk voor deze ramp? Op de plaats delict zijn beschadigde papieren gevonden.

Streekarchivaris Ella is al gestart met een onderzoek naar rampen uit het verleden. Misschien geven die aanwijzingen over wat er nu aan de hand is. Maar ze kan wel wat hulp gebruiken.

De ingang van de mystery game is tot en met 14 november middernacht te vinden op http://bit.ly/ingang. Zorg dat je het mysterie voor die tijd hebt opgelost en maak kans op leuke prijzen.