• De scheidende WHV-voorzitter Olaf van Arkel.
• De scheidende WHV-voorzitter Olaf van Arkel. Foto: Aangeleverd

WHV-voorzitter maakt plaats

asperen • "Het is een moeilijk besluit", zegt Van Arkel. "Want het volleyballen en WHV is vergroeid met mijn leven en ik had mijn vizier op 25 jaar bestuurslidmaatschap. Ik stop ook niet omdat ik er geen energie van krijg. Ik heb de energie er alleen in kunnen stoppen, omdat ik er ook energie van kreeg. En dat is nog steeds dagelijks zo, en er is ook dagelijks van alles te doen bij WHV."

Van Arkel stond aan de basis van heel wat initiatieven. De start van de Technische Commissie heeft bijvoorbeeld gezorgd voor een hoog consistent niveau van trainingen. Hij was verder de initiatiefnemer van de Reilinghplein toernooien (2009-2011), de kleutergroep (2011), het beachveld (2011) en allerlei beachactiviteiten. Verder was er aandacht voor sportiviteit (2014), terwijl de bouw van een prachtige nieuwe sporthal (2016) een zeer belangrijke mijlpaal was in de geschiedenis van de club. Olaf van Arkel was ook nauw betrokken bij het lokale sportakkoord. "In al deze projecten stond er een team klaar om de plannen te realiseren."

Van Arkel begon zijn voorzitterschap in 2001. "Bestuurswerk is vaak onzichtbaar en veel mensen staan niet dagelijks stil bij het belang ervan. Zolang er maar gevolleybald kan worden. Juist het bestuurswerk vraagt om een langere termijn beeld. Niet je eigen mening telt. Het gaat om het clubbelang. Die moet je uitdragen en realiseren. Het bestuurswerk moet gaan zitten in het voorkomen van problemen en zorgen dat alles in goede banen wordt geleid."

Bestuursfuncties zijn volgens Van Arkel niet altijd eenvoudig in te vullen. "Veel mensen willen wel iets doen voor de club, maar verantwoordelijkheid draag je 24 uur en is wel een extra mentale belasting."

Van Arkel stopt ook als voorzitter van gymvereniging WHV, waar de volleybaltak ooit uit voortgekomen is. Voor beide verenigingen staat de voorzittersrol vacant. Van Arkel: "Beide verenigingen staan er goed voor en vervullen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Beide hebben ook een plan voor de toekomst. Helaas gooit Covid-19 deels roet in het eten, maar de veerkracht van beide verenigingen is groot om volle kracht met de jeugd door te gaan."

Van Arkel: "Het bestuurswerk heeft mij veel gebracht, en ik hoop dat anderen ook die stap willen zetten." Wie interesse heeft voor een bestuursfunctie of de functie van voorzitter kan een mailtje sturen naar voorzitter@wijhoudenvol.nl of contact opnemen met het mobiele nummer 06 20015774.