• Gerco Middag en Jamie-Lee van Ingen gaan enthousiast aan de slag in nieuwe zaak
• Gerco Middag en Jamie-Lee van Ingen gaan enthousiast aan de slag in nieuwe zaak Foto: André Bijl

'Particulieren kunnen hier tegels kopen tegen groothandelsprijzen'

Nieuw begin voor Gerco Middag

leerdam • “Tijd om het roer om te gooien. Met een nieuwe visie, een eigen missie en veel nieuwe energie. We willen de grootste tegeloutlet van Midden-Nederland worden. Rechtstreeks tegels kopen tegen groothandelsprijzen, ook als particulier.”

Gerco Middag is ondernemer in hart en nieren. Als ventje van een jaar of vijf liep hij al rond in het bedrijf dat zijn vader in 1995 oprichtte: ‘Middag Marmer en Tegels’. “Op m’n vijftiende werkte ik in het weekend in het magazijn. Drie jaar later zette ik als verkoper mijn eerste stappen in de showroom.” In 2012 droeg zijn vader de zaak over aan Gerco en zijn broer. “Samen hebben we het bedrijf uitgebouwd en de showroom volledig omgebouwd naar de tijd van nu.”


Dit jaar besloten de broers hun eigen weg te gaan, waarna Gerco pal naast het bestaande bedrijf aan de Techniekweg een nieuwe zaak startte. Waar Middag Leerdam complete projecten uitvoert, richt Gerco zich samen met vriendin Jamie-Lee van Ingen (30) met Tegelhandel Middag op de verkoop van een breed assortiment aan vloer- en wandtegels, gereedschappen en alle benodigde materialen: van voegsel tot kit en van een levelsysteem tot een hardstenen dorpel. “Klanten kunnen in onze winkel aan de Techniekweg 1A kiezen uit een groot assortiment, terwijl we in Asperen over een eigen distributiecentrum beschikken waar onze voorraad ligt opgeslagen. Particulieren kiezen hun tegels en materialen uit en wij bezorgen die indien gewenst in ‘no-time’. Ook aannemers en tegelzetters zijn bij ons aan het juiste adres voor materialen als lijm, voegsel, kit, afwerkprofielen en gereedschap. Staan ze midden op de bouwplaats en komen ze wat tekort? Dan kunnen ze ons bellen en komen wij de materialen brengen. Zoekt een klant een goede tegelzetter? Met ons brede netwerk kunnen we meerdere vakmensen aanraden.”


Dat is de formule die Gerco Middag kiest voor zijn nieuwe bedrijf. “We gaan mee met trends – zoals visgraattegels, marmer- en betonlook – en verkopen uitsluitend kwalitatief goede tegels tegen een zo laag mogelijke prijs. Wij leveren onze klanten tegels tegen groothandelsprijzen. Die lage prijs kunnen we bieden door onze ‘bulkinkoop’. Ons assortiment is zeer breed, zodat klanten een ruime keus hebben. Als mensen ‘s avonds het idee krijgen om de volgende dag te gaan klussen, zijn ze bij ons aan het goede adres.” Gerco en Jamie-Lee gaan met veel plezier aan de slag in de nieuwe zaak. “We richten ons eerst op deze regio met een straal van pakweg dertig kilometer rond Leerdam. Uiteindelijk zou het prachtig zijn als klanten uit heel Nederland hier hun inkopen komen doen. We staan in ieder geval te popelen om van Tegelhandel Middag een succes te maken.”

Tegelhandel Middag, Techniekweg 1A, Leerdam, tegelhandelmiddag.nl, tel.: 0345-745071.