• Aanpassing aan het klimaat is nodig, onder andere doordat hoosbuien toenemen. Op de foto: wateroverlast in Papendrecht.
• Aanpassing aan het klimaat is nodig, onder andere doordat hoosbuien toenemen. Op de foto: wateroverlast in Papendrecht. Foto: Izaak van den Berg

Pal achter ‘begrotings’-ambtenaren

vijfheerenlanden • Wethouder Maks van Middelkoop van Vijfheerenlanden heeft zijn waardering uitgesproken over de wijze waarop de ambtelijke organisatie met veel zorg en inzet alle stukken voor de begroting 2021 tijdig heeft samengesteld.

De afgelopen weken waren in de media negatieve berichten verschenen na ‘blunders’ bij het samenstellen van de begroting. Van Middelkoop ging pal achter zijn mensen staan. “De organisatie is zeer gemotiveerd om de verbeterslagen die wij begin 2020 hebben ingezet verder uit te voeren. De resultaten daarvan zijn positief.” Deze positieve ontwikkeling is volgens Van Middelkoop ook door de accountant opgemerkt, zoals is te lezen in het controlerapport van de jaarrekening 2019. “Het college waardeert de openheid en de transparantie die aan de dag wordt gelegd als er fouten worden gemaakt. Deze houding is essentieel voor een organisatie die gemotiveerd is om te leren en te verbeteren.” De motivatie van de organisatie blijft volgens de wethouder overeind, ondanks de soms negatieve beeldvorming. "Immers: waar niet wordt gewerkt, worden ook geen fouten gemaakt. Gelukkig zijn wij inmiddels zover dat wij de gemaakte fouten en omissies tijdig signaleren, hierop direct bijsturen en u (dwz de raad. red) hierover informeren en daarover transparant zijn. Zowel intern als extern. Dat is geen negatief nieuws, maar positief nieuws.”