• De film 'Engel' is te zien in Geldermalsen, bij LingeFilm.
• De film 'Engel' is te zien in Geldermalsen, bij LingeFilm.

Noors drama, Amerikaanse Actie en Nederlandstalig sprookje

'Barn', 'Tenet' en 'Engel' bij LingeFilm

geldermalsen • Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen zijn komende week verschillende films te bekijken.

Op vrijdag 30 oktober om 17:30 en 20:30 uur en op woensdag 4 november om 20:00 uur is 'Barn', een Noors drama te zien bij LingeFilm. In de film overlijdt een kind. En een dertienjarig meisje heeft dat veroorzaakt. Of het nu door een ongeval of opzet is gekomen laat regisseur Dag Johan Haugerud in het midden. Het drama laat de gevolgen zien van de dood. Woede, verdriet en tegenstellingen, een politicus met rechts-extremistische ideeën, recht tegenover een doodgewone vader afkomstig uit de arbeiderspartij. Een confronterend verhaal, op het doek geprojecteerd in hedendaagse situaties. Barn wordt belicht vanuit allerlei verschillend invalshoeken met uiteindelijk maar één conclusie: alleen maar verliezers.

Wie liever naar een beetje actie kijkt komt zaterdag 31 oktober om 17:30 en 20:30 uur en zondag 1 november aan zijn of haar trekken tijdens de film 'Tenet', echt een film om in de bioscoopzaal te zien met Dolby 7.1. Actie, actie en nog eens actie! Gemaakt door de regisseur van ‘DunKirk’. Christopher Nolan, maker van ‘The Dark Night’ en ‘Inception’ zorgt ervoor dat je er bij moet blijven tijdens het bekijken van Tenet. Meerdere plots, strak geklede cast, snelle acties en verrassende wendingen. Hoe voorkom je de derde wereldoorlog? Is tijdreizen een oplossing? Of juist het reizen tegen de tijd in? Good guys vs bad guys. Een typisch stukje stoer Amerikaans acteerwerk met de nodige actie.


Speciaal voor de kinderen zijn er op zondag 1 november twee voorstellingen van de film 'Engel'. Om 11:00 uur als autismevriendelijke voorstelling en vervolgens om 14:30 uur als reguliere voorstelling. Tussendoor vanaf 13:30 uur is er een bijpassende knutselactiviteit. 'Engel' is de filmvertoning van Isa Hoes' gelijknamige boek. Isa heeft zelfs een rol als de verstrooide moeder van Engel. Engel is een wat verlegen en onzeker meisje dat zich het lekkerst voelt bij haar kat Saturnus. En wat is ze zenuwachtig voor haar presentatie. Zeker in het bijzijn van die pesterige klasgenoten. Tot ze plotseling in het bezit is van een mysterieus klokje. Geen klokje om de tijd vanaf te lezen, maar een klokje dat je wensen vervult. Je komt van de pestkoppen af, krijgt zoveel pizza's als je wilt, cadeautjes voor iedereen en je krijgt zelfs een paard om naar school te rijden.

LingeFilm is gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Entree 9 euro, houders van de LingeFilm FanPas betalen 6,50 euro. Voor de kinderfilm moet 7,50 euro worden betaald, met LingeFilm FanPas 5 euro. Kaarten zijn te bestellen via:


q www.lingefilm.nl