Doe-middag Wellantcollege

regio • Over een paar maanden gaan de leerlingen van groep 8 naar een nieuwe school. Kinderen met een VMBO-advies zijn welkom bij het Wellantcollege, de Bossekamp in Ottoland, een Christelijk vmbo waar onderwijs gegeven wordt in groen en dier, duurzaamheid en techniek, natuur- en waterbeheer, koken en voeding, bloem en creativiteit. Een school die een toekomst biedt in groen, techniek en natuur, aar ook in zorg en welzijn. Met een diploma van deze school zijn leerlingen welkom bij elke mbo-opleiding.

Binnen de school zijn volop keuzemogelijkheden. Wie start in klas één, kan kiezen voor een themaklas als de Kookklas, Tecklas of Groengroep. Er wordt geleerd uit boeken, maar ook digitaal en zeker ook in de praktijk. Samen met ouders/ verzorgers begeleiden docenten de leerlingen bij leren, leven en kiezen.

Kom gerust een kijkje nemen op de school tijdens de doe-middagen op 18 of 25 november 2020 en meld je hiervoor aan. Daarnaast zijn leerlingen en hun ouders van harte welkom tijdens de open dagen op 22 januari en 17 februari 2021.

q wellant.nl/vmbo/onze-scholen/debossekamp/


Glaswinkel

leerdam • Royal Leerdam (Libbey) opent op vrijdag 30 oktober de deuren van de nieuwe glaswinkel in Leerdam. De internationale tafelglasproducent brengt met ‘De Glaswinkel’ weer een stukje glas terug aan de Leerdamse Lingedijk.

“Wanneer men aan Leerdam denkt, denkt men aan glas. Een glaswinkel met een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige glazen mag dan ook zeker niet ontbreken in Leerdam”, aldus Antoine Jordans, directeur Libbey.

De Glaswinkel is gevestigd in het pand waar voorheen de kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal zat. In de winkel worden de glazen van Libbey en Royal Leerdam verkocht. ‘De Glaswinkel’ is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.