Mening burgemeester

Burgemeester Fröhlich keurt de kerkdienst in Sealthiëlkerk te Leerdam met 230 mensen ten sterkste af. Hier gaat hij m.i. zijn bevoegdheid te buiten. Alleen als men zich niet aan de wet houdt, kan hij van zijn sterke afkeuring blijk geven en zelfs beboeten, maar dat is in dit geval beslist niet aan de orde. De kerken kunnen en mogen met inachtneming van alle RIVM-maatregelen samenkomen, ongeacht het aantal kerkgangers. Het aantal van max. 30 kerkgangers is een dringend advies, maar geen wet! Die kerk houdt zich in alle opzichten aan de regels van het RIVM en ook aan de wet.

Natuurlijk mag burgemeester Fröhlich persoonlijk vinden dat met meer dan 30 mensen samenkomen niet gewenst is, maar als men als kerk daar een andere opvatting over heeft, is dat ook een mening, wat Fröhlich als burgemeester niet ten strengste kan en mag afkeuren en waarover hij zich in het openbaar als burgemeester niet heeft in te laten. Dan miskent hij de vrijheid die de kerken wettelijk volgens de grondwet en ook de coronawet hebben. Eigenlijk keurt hij dan af dat men zich aan de wet houdt. En dat is wel het laatste wat een burgemeester moet doen.

Mocht men mij van partijdigheid verdenken, dan wil ik u melden dat ik geen lid van de betreffende kerk ben en ook geen inwoner van Leerdam.

Jan de Vos, H’veld-G’dam


Gratis opknapbeurt voor gitaren

sliedrecht • Joh. de Heer muziekinstrumenten aan de Leeghwaterstraat 46/47 in Sliedrecht verzorgt op zaterdag 31 oktober een bijzondere servicedag voor gitaren. In de winkel worden gratis opknapbeurten verzorgd voor het instrument. De aanbieder hoeft enkel snaren naar keuze te betalen en de gitaartechnici van Joh. de Heer zorgen voor de vervanging hiervan. Uiteraard wordt hierbij de gehele gitaar nagekeken, schoongemaakt en gezorgd voor een perfecte afstelling. Voor gitaristen die al fanatiek hun hobby uitoefenen zijn er uiteraard leuke mogelijkheden bij Joh. de Heer muziekinstrumenten.


Bartholomeus in rvb Rivas Zorggroep

gorinchem • De raad van toezicht van Rivas Zorggroep heeft Mariëlle Bartholomeus benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur. Met ingang van 1 januari 2021 vormt zij samen met Michiel van Roozendaal de raad van bestuur van Rivas Zorggroep. Mariëlle volgt Kees Heijblom op die vanwege pensionering stopt als bestuurder. Mariëlle Bartholomeus is momenteel neuroloog en zat in de directie als medisch directeur van het ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zij heeft de afgelopen jaren verschillende medische functies en directiefuncties vervuld bij Bernhoven en was tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Ze werd onlangs verkozen tot Topvrouw 2020.