Franse zomerfilm bij LingeFilm

geldermalsen • LingeFilm toont de nostalgische Franse coming-of-agefilm 'Été 85' van François Ozon. In het weekend draait de verrassende en komische verfilming van de beroemde roman van Charles Dickens: 'The Personal History of David Copperfield'.

De Franse film 'Été 85' speelt in Normandië, in de zomer van 1985. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door de twee jaar oudere David. Het is de start van een intense vriendschap. Été 85 werd in de pers geprezen als ‘een warm bad met nostalgische bubbels’ en is een feest van herkenning voor wie net als de regisseur opgroeide in de jaren ’80. LingeFilm toont deze Franse zomerfilm op vrijdag 23 oktober om 18:00 en 20:30 uur en woensdag 28 oktober om 20:00 uur in de Pluk in Geldermalsen.

'The Personal History of David Copperfield' is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere. Hij ontmoet de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland, zoals zijn extravagante tante Betsy (een rol voor Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug. Maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. Te zien op zaterdag 24 oktober om 18:00 en 20:30 uur en op zondag 25 oktober 20:00 uur in De Pluk.

LingeFilm is gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. De entree bedraagt 9 euro, LingeFilm FanPas houders betalen 6,50 euro. Reserveren kan via:


q www.lingefilm.nl