Lekstadorkest gestart

regio • In Culemborg startte op 15 januari 2020 het Lekstadorkest.

De bedoeling van het orkest is om overdag te repeteren en ook zoveel mogelijk overdag optredens te verzorgen. Deelname staat open voor alle muzikanten van alle leeftijden, die een instrument bespelen uit de harmonie-, fanfare- of brassband wereld. Ook mensen die eerder een instrument bespeeld hebben en dit willen oppakken zijn welkom.

Onder leiding van Henk Houben uit Roermond is het orkest inmiddels uitgegroeid tot een orkest van 28 muzikanten. Ondanks de Corona-effecten is de kwaliteit en de bezetting al dusdanig dat er zelfstandig optredens verzorgd kunnen worden. De club zal nu formeel worden ingeschreven als vereniging.
Omdat het orkest de voorschriften van de landelijke muziekbond KNMO strikt volgt, kunnen er uiteraard nog geen optredens gehouden worden en worden de repetities onder strikte voorwaarden in de huidige accommodatie aan de Westersingel 88 gehouden. Deze ruimte ligt centraal en is makkelijk bereikbaar. Ook voor mensen die met de trein willen komen, want al is de zetel in Culemborg, het orkest is voor musici uit heel Rivierenland en Utrecht bedoeld. Informatie: www.lekstadorkest.nl.