VVD: onorthodoxe aanpak bij woningtekort

vijfheerenlanden • De VVD in Vijfheerenlanden wil een onorthodoxe aanpak om op korte termijn woonruimte beschikbaar te stellen. De reguliere aanpak voldoet niet, zegt raadslid André van der Leest.

“Daarbij is het denkbaar dat we bestaande huizen splitsen, leegstaande bedrijfspanden, winkels en kantoren ombouwen tot appartementen en zelfs tijdelijke bewoning via antikraak moet mogelijk zijn. Dat laatste kan zeker ook voor delen van leegstaande panden van de gemeente zelf zoals bijvoorbeeld het kantoor in Meerkerk.” De VVD wil bij deze plannen ook nadrukkelijk de woningbouwcorporaties betrekken: Kleurrijke Wonen, Fien-Wonen en Leksteden Wonen. De gemeenteraad kan dit alles ondersteunen door bijvoorbeeld een noodverordening starterswoningen vast te stellen en een speciaal startersfonds in het leven te roepen waarvan gebruik gemaakt kan worden. “De nood is dermate hoog", aldus Van der Leest, "dat we hiervoor nieuwe wegen en mogelijkheden moeten vinden.’ In de raadscommissie RVE van 26 oktober is de VVD voornemens om dit voorstel aan de orde te stellen en de medewerking te vragen van het college en de raad.


Illegaal vuurwerk gevonden in Vuren

vuren • In Vuren vond de politie dinsdag 13 oktober 1100 kilo illegaal vuurwerk en een vuurapen. In verband met die vondst werden drie mannen van 16, 19 en 55 jaar uit de regio Utrecht aangehouden. De mannen hoeven voorlopig niet op hun vrijlating te rekenen. Vrijdag besloot de rechter-commissaris namelijk dat de drie verdachten nog minstens twee weken langer vast moeten blijven zitten. De vondst dinsdagavond werd gedaan in een container en twee personenauto’s. Het vuurwerk en het vuurwapen zijn in beslag genomen.


Energiemarkt

regio • Inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden kunnen op woensdag 21 oktober tussen 19:30 en 21:30 uur een online energiemarkt bijwonen. Aanmelden: www.hetnieuwewonen.nl.