• Willem van Hemert.
• Willem van Hemert. Foto: Linelle Deunk

Boer Willem is weer vrijgezel

hei- en boeicop • De Heicopse boer Willem uit de laatste webserie van Boer Zoekt Vrouw is weer vrijgezel, zo laat hij op de website van het populaire programma weten. Willem en Rineke hebben ‘na een paar mooie maanden’ hun relatie verbroken. “We spreken elkaar eigenlijk niet meer. Heel af en toe appen we nog naar elkaar. Maar we zijn vriendschappelijk uit elkaar gegaan.”, meldt boer Willem.
Willem van Hemert was recent nog te zien in het programma Onze Boerderij. Die uitzending leverde hem een stroom e-mails op. Én een gift van een gulle gever die onder de indruk was van Willems manier van boeren. “Ik zei nog: je hoeft niks te doneren, alsjeblieft maak je jezelf niet arm. Haha. Maar dit bedrag is om mij en de weidevogels te ondersteunen omdat ik van mijn eigen boerderij niet genoeg inkomen kan halen.”


De Verborgen magische krachten

regio • Het nieuwe boek van Marlieke Bakker uit Culemborg, 'De verborgen magische krachten', is verschenen. Dit young adult boek, over kaatje die door het overlijden van haar ouders in een weeshuis terecht komt en daar ontdekt dat ze magische krachten heeft, wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Marlieke Bakker is vijftien jaar en heeft veel fantasie die ze kwijt kan in haar tekeningen en in haar verhalen. Al sinds ze kan schrijven, doet ze niets liever dan verhalen bedenken. Het is dan ook altijd haar droom geweest om een boek uit te geven. Meer informatie of het boek bestellen: marketing@boekscout.nl.


Lid worden van DES Hellouw

hellouw • In Hellouw ligt al ruim 40 jaar een officiële 400 meter natuurijsbaan. Deze baan is in de jaren '60 aangelegd door ijsvereniging Door Eendracht Sterk (DES), een vereniging die dit jaar maar liefst 97 jaar bestaat. Een natuurijsbaan is natuurlijk volledig afhankelijk van de grillen van 'koning winter'. Met andere woorden: als er niet geschaatst kan worden, mist de vereniging een groot deel van het inkomen. In de jaren zonder vorst en ijs is de vereniging volledig afhankelijk van het geld dat binnenkomt via de contributie van leden en activiteiten zoals de bingo, de kaartavonden en verhuur van het clubgebouw. Deze activiteiten hebben dit jaar door het Corona-virus bijna niet plaats kunnen vinden, daarnaast is het aantal leden in de afgelopen jaren ook flink teruggelopen.

Inmiddels is de periode aangebroken waarin DES mensen persoonlijk interesseert voor een lidmaatschap van DES, maar helaas is dat vanwege de situatie rondom Corona nu niet mogelijk. Lid worden kan natuurlijk wel gewoon! Het lidmaatschap kost per persoon 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis lid. Kinderen vanaf 13 tot en met 16 jaar betalen 3 euro per persoon. Wie buiten Hellouw woont, wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd van 2 euro voor het opsturen van de jaarlijkse betalingsherinnering. Lid worden kan, door voor 15 november het geldende bedrag over te maken op NL 66 INGB 0001975207, ten name van IJsvereniging DES. Graag hierbij naam, adres en woonplaats vermelden. De lidmaatschapskaart wordt in de brievenbus gedaan of ligt op de ijsbaan klaar tijdens een ijsperiode.

q www.ijsclubdes.nl