donderdag 15 oktober

Felix Nussbaum
14:00, Neerijnen, Stroomhuis. Lisette le Blanc verzorgt een lezing over de joodse kunstenaar Felix Nussbaum (1904-1944). Zijn eerste expositie had hij op 19-jarige leeftijd in. In 1932 kreeg Nussbaum een stipendium, de Villa Massimo Preis, waardoor bij 10 maanden in Rome kon verblijven. Nadat Hitler in 1933 aan de macht kwam, kon hij niet terugkeren naar Duitsland. Hij woonde vervolgens in diverse plaatsen in Frankrijk en België. Maar ook buiten Duitsland was hij niet veilig. Hij werd samen met zijn vrouw opgepakt en met het laatste transport vanuit Mechelen naar Auschwitz gedeporteerd, waar zij in 1944 werden vermoord. Reserveren verplicht via www.stroomhuisneerijnen.nl.

vrijdag 16 oktober

The Last Black Man
18:00/ 20:30, Geldermalsen, De Pluk. Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen zijn tijdens de herfstvakantie diverse films te zien, waaronder het indie-drama ‘The Last Black Man in San Francisco’. Hoofdpersoon Jimmie is geobsedeerd door een prachtig Victoriaans huis in een historische wijk van San Francisco. Ooit was het huis van zijn ouders en hij is er opgegroeid. Als de huidige huurders van het huis moeten vertrekken, grijpen Jimmie en zijn beste vriend Mont hun kans en gaan het kraken, vastbesloten nooit meer weg te gaan. Kaarten: www.lingefilm.nl.

Sorry we missed you
20:00, Leerdam, Stadspodium Go. ‘SorryWe Missed You’ is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach. De film, vandaag te zien bij Stadspodium Go, vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

zaterdag 17 oktober

Herfstwandeling
10:00, Vuren. Zin in een andere kijk op de herfst? Wandel vanaf 10:00 uur met IVN West-Betuwe mee door de Hondswaard. Een schitterend gebied tussen Fort Vuren en de oude steenfabriek van Heuff. Tijdens deze wandeling neemt IVN-natuurgids Ton de Boon wandelaars graag mee om hen meer te vertellen en te laten genieten van deze bijzondere uiterwaard. Vooraf aanmelden is verplicht: ivn.nl/afdeling/west-betuwe.

Extra openstelling AquaZoo
13:00, Leerdam, AquaZoo. Vanaf 17 oktober tot en met 25 oktober is de onderwaterdierentuin AquaZoo in Leerdam iedere dag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Dan zijn ook de nieuwe bewoners uit Nigeria te bewonderen: de Slijkspringers. Tijdens de openingstijden wordt bezoekers gevraagd om zoveel mogelijk een mondkapje te dragen en met de telefoon de QR codes te scannen.

De Beentjes
15:30/ 18:00/ 20:30, Geldermalsen, De Pluk. Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen zijn tijdens de herfstvakantie diverse films te zien, zo ook ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ van Cabaretier Herman Finkers als Jan die gebukt gaat onder de verstikkende liefde van zijn vrouw Gedda, gespeeld door Johanna ter Steege. Voor haar is liefde een vorm van noodzakelijke echtelijke betutteling. Jan ondergaat deze wurgende onderdrukking gelaten. Totdat Gedda en haar moeder na het overlijden van Jan’s schoonvader deze in hun liefdevolle bedilzucht toch besluiten te begraven. Terwijl schoonpa zelf gecremeerd had willen worden. Nu komt Jan in verzet. Kaarten: www.lingefilm.nl.

zondag 18 oktober

Concert Rivierenland Klassiek
15:00, Neerijnen, Stroomhuis. In de serie van Rivierenland Klassiek spelen Hanneke Veldhuizen (saxofoon) en Martin Kaptein (piano) werken van onder andere Bach en Piazolla. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. De entree bedraagt 15 euro, inclusief programmaboekje en een drankje na afloop. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl/reserveren.

Love Sarah
18:00, Geldermalsen, De Pluk. ‘Love Sarah’ draait bij LingeFilm. Sarah overlijdt door een verkeersongeluk, vlak voordat ze haar banketbakkerij zou openen. Maar haar moeder, haar dochter en haar beste vriendin openen de winkel tóch. Moeder, dochter en vriendin hebben elkaar jaren niet gezien: hun onderlinge verstandhouding was kil en heeft een beetje tijd nodig om te groeien. Kaarten: www.lingefilm.nl.

dinsdag 20 oktober

Avonturen op het boerenland
13:30, Tricht, Melkveebedrijf Hakkert. Zin in een gezond gezinsuitje tijdens de herfstvakantie? Het kan tijdens het Foodcamp bij Melkveebedrijf Hakkert in Tricht: een bootcamp en koken tussen de koeien. Deelname kost 12,50 euro per persoon. Kinderen kunnen zich samen met hun ouders aanmelden via www.lekkerboer.nl/foodcamp.

Love Sarah
14:30, Geldermalsen, De Pluk. Bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen zijn tijdens de herfstvakantie diverse films te zien, zoals het feelgood-drama ‘Love Sarah’ gedraaid. Kaarten: www.lingefilm.nl.

woensdag 21 oktober

Schimmels en paddenstoelen
10:00, Schoonrewoerd, De Schaapskooi. Tijdens de herfstvakantie zijn bij de Schaapskooi in Schoonrewoerd diverse activiteiten te doen voor de jeugd, deze dag staan Schimmels en paddenstoelen centraal. Tijden voor deze activiteiten: van 10:00 tot 12:00 uur of van 13:00 tot 15:00 uur. Er kunnen maximaal twintig kinderen per tijdblok deelnemen. Opgeven: C. Kramer, chr.kramer@outlook.com of 0345- 619684. Meer informatie: www.natuurcentrum.nl.

Lassie
14:30, Geldermalsen, de Pluk. ‘Lassie' bij LingeFilm. Als Florian moet verhuizen, mag Lassie niet mee. De vader van Florian vindt voor Lassie bij Priscilla een nieuw tehuis. Florian is zo verdrietig en Lassie raakt zoek. Samen met Priscilla zet Florian alles op alles om Lassie terug te vinden. Kaarten: www.lingefilm.nl.