Twee Oranjevaasjes

leerdam • In 2021 zijn maar liefst twee bijzondere momenten binnen het Koningshuis de reden voor Royal Leerdam Crystal om aan haar traditie twee ambachtelijke Oranjevaasjes toe te voegen. Op 17 mei bereikt Koningin Máxima de mijlpaal van 50 jaar en op 7 december wordt Kroonprinses Amalia 18 jaar.

Voor het ontwerp van de serie van twee oranjevaasjes werd niemand minder dan Ans Markus gevraagd. Behalve Nederlands kunstschilder is Markus ook een sterke vrouw en een opvallende persoonlijkheid. "Ik vind het een eer de Oranjevaasjes te mogen ontwerpen”, zegt Markus. Het gevoel voor stijl en mode van koningin Máxima en inmiddels ook van kroonprinses Amalia heeft Markus geïnspireerd tot het ontwerpen van twee Oranjevaasjes die veel weg hebben van prachtige avondjurken. Het vaasje voor Kroonprinses Amalia heeft een wat jongere uitstraling dan voor koningin Máxima. Samen vormen de vaasjes een serie en zijn weer verschillend van eerder uitgebrachte vaasjes.

De originele Oranjevaasjes Máxima 50 en Amalia 18 worden beide uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 350 exemplaren. Er kan via de website www.royalleerdamcrystal.nl ingetekend worden op de gelimiteerde Oranjevaasjes. Binnenkort maakt Royal Leerdam Crystal het ontwerp in zijn geheel bekend en volgt er meer informatie.