• Kinderen krijgen uitleg over het schrijven van een boek.
• Kinderen krijgen uitleg over het schrijven van een boek.

Op reis door de tijd in Stadspodium GO

leerdam • Kinderen uit Leerdam en omgeving ontmoetten op woensdagmiddag 7 oktober schrijfster Annette van der Plas en maakten met haar een reis door de tijd naar WO2.

Het werd een gezellige middag in Stadspodium GO, waar kinderen mee konden speuren en puzzelen met de hoofdpersonen uit het boek ‘Sunny Twins: De Geheime Schuilplaats’. Het boek kreeg veel mooie recensies en past zowel bij het thema van de Kinderboekenweek als bij 75 jaar bevrijding.

De jonge detectives Suus en Niek ontdekken de verhalen van de piloten die onder andere in de gemeenten Vijfheerenlanden en West Betuwe zijn neergestort. Aan de hand van een spannend en warm verhaal in het nu, met een vleugje humor, komt zo het thema ‘Vrijheid’ aan de orde.


Prullenbak

De kinderen doken woensdag niet alleen in het verleden, maar leerden ook hoe het werkt om een boek te schrijven. Ze zagen bijvoorbeeld waarom het handig is om als schrijver een grote prullenbak te hebben: daarin kun je de proppen papier weggooien met ideeën die uiteindelijk toch niet in een boek terecht komen.


Annette las voor, de kinderen konden boeken winnen met het ontcijferen van geheimschrift en kregen allemaal een illustratie uit het boek mee met uiteraard een handtekening van de schrijfster.


Het boek is verkrijgbaar in de boekwinkels, online of via annettevanderplas@hetnet.nl.


q www.buddybooks.nl