Hard werken WHV wordt niet beloond

oud-beijerland • De volleybaldames van WHV verloren zaterdag -ondanks hard werken- het duel tegen DVO. In Oud-Beijerland won de thuisploeg met 3-2.

DVO begon prima met een sterke servicereeks. Een time-out van WHV-coach Ralph Sap mocht niet baten. De Asperense dames maakten ook teveel fouten. In de rally’s bleek het lastig om te scoren en af en toe een puntje voor de dames uit Asperen was op dat moment het hoogst haalbare. De club uit Oud-Beijerland maakte het snel af met een listig balletje: 25-17.

De tweede set begon spannender. WHV liep uit, door onder andere goede passing en verdediging van libero Tessa Cluistra. Door een steady service van Irene Bijl won WHV op het nippertje: 23-25.

Secuur

Ook in de derde set speelde WHV secuur. Met drie killblocks achter elkaar van Esther Hoppesteyn zat de feeststemming er duidelijk goed in. DVO kwam terug en haalde de set binnen door middel van een harde bal door het midden.

Lotte Kleijer produceerde in de vierde set een geweldige servicereeks. WHV pakte een grote voorsprong en deze niet meer uit handen: 25-14.

Gretig

De wedstrijd moest dus beslist worden in de vijfde set. Beide teams waren tot op het bot gemotiveerd. De ballen werden door de dames fanatiek van de grond geraapt en ook aan het net ging het er fel aan toe. Maar gaandeweg sloeg toch het noodlot toe voor de Asperense dames. DVO nam het initiatief met een sterke service. Ook werden veel punten gescoord in de rally's. WHV kwam niet meer onder de druk uit: 15-10.

Zaterdag 17 oktober komen de dames van WHV weer thuis in actie. Dit keer is de Rotterdamse volleybalclub Libanon'50 de tegenstander.