Winst en verlies Volley Meerkerk '95

meerkerk • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 heeft de tweede overwinning in de eerste divisie te pakken. VC Velden werd overtuigend met 0-4 verslagen: 16-25, 14-25, 13-25 en 19-25.

De Meerkerkse mannenploeg ging in Rotterdam opnieuw kopje onder. Het werd 4-0 voor Volley Zuid: 25-19, 25-21, 25-11 en 25-22. Uitgezonderd de derde set, waarin weinig lukte, deed Volley Meerkerk aanvallend en passend weinig voor de thuisploeg onder. Alleen in de beslissende fases kon niet worden doorgedrukt.


Ruim 70 kinderen schaken online

meerkerk • Het open jeugdtoernooi van Meerkerk Schaakt is ditmaal vanwege de coronamaatregelen online gehouden. Er namen meer dan 70 kinderen uit heel Nederland aan deel.

A-groep: 1. Loek van der Hagen uit Annen, 7-7; 2. Sander Wage uit Scheemda, 7-5; 3. Guido van Hesselingen uit Alkmaar, 7-5.
B-groep: 1. Mathijs Vogels uit Best, 7-7; 2. Ton Nuijten uit Giessenburg, 7-5; 3. Casper Deij uit Best, 7-5.
C-groep: 1. Frank Terlouw uit Soest; 2. Philip Blagojevic uit Leeuwarden; 3. Kevin Sikorjak uit Meerkerk.

Het volgende online-schaaktoernooi staat gepland voor zaterdag 9 januari 2021.


Jubilarissen De Snoek thuis gehuldigd

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek heeft afgelopen week een aantal mensen gehuldigd vanwege hun 25, 40, 50 en 60 jarig lidmaatschap. Het was de bedoeling om de jubilarissen te huldigen op een gezellige avond in maart. Dit was in verband met corona niet mogelijk en de avond werd uitgesteld naar deze maand. Echter door het oprukkende coronavirus moest ook deze bijeenkomst gecanceld worden. Daarom hebben de 22 jubilarissen die 25 jaar en de negen die 40 jaar bij de vereniging zijn hun speldje thuis bezorgd gekregen. De drie jubilarissen die maar liefst een lidmaatschap van 50 jaar mogen vieren, en de ene jubilaris die al 60 jaar aan De Snoek is verbonden, zijn thuis gehuldigd.


Ploegentijdrit Draai door de Kaai

noordeloos • Door de coronamaatregelen kan de Draai door de Kaai niet op de gebruikelijke wijze worden georganiseerd. Maar binnen de wintercompetitie van RC Jan van Arckel zijn ze niet voor één gat te vangen en komen ze met een nieuw onderdeel: een offroad ploegentijdrit op zaterdag 17 oktober.

Startlocatie is Grotewaard 2a in Noordeloos, bij de ijsbaan. De finish is gelegen bij het Noordelose Bikepark. Een ploeg dient uit minimaal drie en maximaal vier renners te bestaan. De aankomsttijd van de derde renner is geldend voor de uitslag. De eerste ploeg start om 13:00 uur. De route is circa 33 kilometer en er wordt gereden in drie categorieën (vanaf 16 jaar): dames, heren en gemengd. Op kruispunten zullen parcourswachten staan. Er kan alleen digitaal worden ingeschreven via de website van Jan van Arckel: www.janvanarckel.nl. De digitale inschrijving sluit vrijdag 16 oktober om 12:00 uur.