• Bootcampen en koken tussen de koeien.
• Bootcampen en koken tussen de koeien. Foto: Melkveebedrijf Hakkert

Avonturen op het boerenland

tricht • Zin in een gezond gezinsuitje tijdens de herfstvakantie? Het kan tijdens het Foodcamp bij Melkveebedrijf Hakkert in Tricht: een bootcamp en koken tussen de koeien.

Op dinsdagmiddag 20 oktober houdt Melkveebedrijf Hakkert in samenwerking met LekkerBoer, Welzijn West Betuwe en Sligro Utrecht een Foodcamp op de boerderij. Beleef het verhaal van gras naar glas en kom sporten en koken tussen de koeien.

LekkerBoer heeft een Foodcamp ontwikkeld om van het voedselverhaal een avontuur te maken op een boerenerf. Lekker naar buiten, kinderen met ouders, voor een gezonde leefstijl.


Melk

In een rondje over het erf laat boer Gerard van Melkveebedrijf Hakkert zien hoe melk gemaakt wordt en wat hier allemaal voor nodig is. Kinderen mogen de koeien en kalfjes aaien en melk en eieren ‘oogsten’.


Culinair adviseur en kok Helen van Kuijk van Sligro Utrecht maakt, samen met kinderen en ouders, in de LekkerBoer foodtrailer een gerecht klaar met de producten van de boerderij, een verspillingsvrije maaltijd. Ouders hoeven thuis niet te koken.


Sportcoach Ans van Welzijn West Betuwe neemt de deelnemers mee in een kind-ouder bootcamp over het erf en door de weilanden.


Gezonde en duurzame leefstijl

Door kinderen letterlijk in beweging te brengen voor hun eten, op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Op de boerderij komen alle aspecten van een gezonde en duurzame leefstijl samen.


Gezonde voeding, bewegen in de buitenlucht en contact met alles wat leeft op en rond het boerenerf.


Verspillingsvrij

Ook voedselverspilling wordt onder de aandacht gebracht in het oogst- en kookonderdeel van de Foodcamp. Een belangrijk thema voor een duurzame leefstijl waar verschillende partners van de Foodcamp, zoals Sligro zich al langer sterk voor maakt.


Het Foodcamp wordt gehouden om dinsdag 20 oktober vanaf 13:30 uur, bij Melkveebedrijf Hakkert aan de Oude Hoevenseweg in Tricht.

Deelname kost 12,50 euro per persoon. Kinderen kunnen zich samen met hun ouders aanmelden via onderstaande website.

Foodcamps en boerderijeducatie wordt ook georganiseerd voor scholen en kinderopvang. Niet alleen voor basisonderwijs, maar ook voor voortgezet onderwijs en mbo. Hiervoor is subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten (JLE) beschikbaar.


De Foodcamp wordt door JLE als één van de inspiratievoorbeelden gepresenteerd.


q www.lekkerboer.nl/foodcamp