• Antoinette Aalten gaat met veel plezier aan de slag in B Slijterij Beesd.
• Antoinette Aalten gaat met veel plezier aan de slag in B Slijterij Beesd. Foto: André Bijl

Genieten bij B Slijterij Beesd

beesd • Beesd heeft een nieuwe slijterij. Nieuw, maar toch ‘als vanouds’. Vorige maand nam Antoinette Aalten (43) Slijterij De Bolle aan de Achterstraat over.

"Doordat ik veel affiniteit heb met dranken, het verhaal erachter en de spijzen die erbij horen, werd ik erg enthousiast toen ik hoorde dat de eigenaresse van De Bolle wilde stoppen. We raakten in gesprek en het ondernemersbloed begon weer te kriebelen. Ik ben dertien jaar eigenaar van Het Oude Posthuys in Leerdam geweest. Ik had direct zin om op deze prachtige locatie aan de slag te gaan.”

Na een korte 'opfrissing' van de winkel, vond op 17 september de opening plaats. “We willen een complete slijterij zijn met mooie producten. 'Wijn, bier, sterk en meer’ is onze slogan. Met onze uitgekiende selectie en brede assortiment in kwaliteitswijnen, hebben wij voor iedereen een passende wijn in huis. Met veel wijnen uit bekende landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Duitsland, maar ook een prachtig aanbod uit de ‘nieuwe wereld’, zoals Argentinië, Chili, de Verenigde Staten en Australië.” Daarnaast onderscheidt B Slijterij Beesd zich door de aandacht voor ‘sterk’. “Van jenever naar vieux of via wodka en whisky. Elke soort heeft een eigen verhaal en ademt beleving. We presenteren vol trots onze ‘whisky van de maand’ en via Facebook kunnen klanten onze andere acties volgen.” Uiteraard zijn aan de Achterstraat ook feestpakketten, verjaardagscadeaus en relatiegeschenken te koop.


Antoinette Aalten heeft nog meer pijlen op haar boog. “We zijn in staat om de complete catering van feesten en partijen te verzorgen. Al gaat dat in deze tijd allemaal wat lastiger dan anders. Dat geldt ook voor proeverijen, maar ook die hopen we in de toekomst te gaan houden. We merken dat mensen er nu voor kiezen om thuis uitgebreid te tafelen. Daar hoort een goed glas wijn bij. We adviseren ze graag bij hun keuze.” De nieuwe eigenaresse van B Slijterij Beesd heeft oog voor detail. Dat is te zien aan de aantrekkelijke presentatie van haar producten. Maar ook aan de hoofdletter B die haar (visite)kaartjes sieren. “De B van Beesd, Betuwe en Bodega.” Haar lijfspreuk is ‘Frui Vita’. “Geniet van het leven. Daar hoort lekker eten en drinken bij. En natuurlijk beleving. Ik heb veel zin om aan de slag te gaan en de slijterij verder uit te bouwen.”


B Slijterij Beesd, Achterstraat 2, 4153 AR Beesd, tel.: 0345-525053.


q www.slijterijbeesd.nl