Haaften steelt de winst tegen sc Everstein

haaften • Haaften won knap met 3-2 van sc Everstein, maar verdiend was die zege allerminst. De lat was voor de gasten een behoorlijke sta-in-de-weg.

“Ook al speelden wij thuis en uiteindelijk tegen tien man: dit was een gestolen overwinning”, erkende Haaften-trainer Bart Fransen. “Zij hebben een prima voetballende ploeg en waren een fijne tegenstander, want zowel het veld als de scheidsrechter waren niet in hun voordeel. Daar gingen ze goed mee om.”

De gasten namen al vroeg de leiding. Al na zes minuten kwam een afgeslagen bal na een vrije trap voor de voeten van Gerwin het Lam, die van buiten het strafschopgebied aanlegde voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht: 0-1. Kort daarna scoorde Thijmen Gerringa al de gelijkmaker. Gerringa kreeg ook de kans op de 2-1, maar keeper Ricardo de Keijzer redde. Na zijn snelle spelhervatting schoot Jort Binneveld de bal na enkele tussenstations in de touwen: 1-2. Vlak voor rust had Simon van Zante pech met een schot tegen de lat.

sc Everstein had na rust opnieuw pech toen ook Robbie de Roos de lat raakt. Uit een afgeslagen hoekschop scoorde Jordy Perdon de 2-2. In het slotkwartier maakte Haaften na twee gele kaarten voor Rick Fierens optimaal gebruik van de overtalsituatie. Thijmen Gerringa scoorde voor de tweede keer: 3-2.