• Nehemia Sanaky kopt WNC naar 1-0.
• Nehemia Sanaky kopt WNC naar 1-0. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Sterk WNC overklast koploper Nivo Sparta met 3-0

waardenburg • WNC won in de eerste klasse ook zijn derde wedstrijd. In Waardenburg werd de na drie zeges nog ongeslagen koploper Nivo Sparta met sterk spel overtuigend met 3-0 verslagen. WNC nam daardoor de eerste plaats op de ranglijst van de Bommelse ploeg over.

Nehemia Sanaky opende voor rust de score en na de pauze stelden Jesse Dibbets en Emilio Prieto de overwinning met 3-0 al vroeg veilig. WNC-trainer Cor Prein was enthousiast over de imposante prestatie van zijn ploeg: “We hebben goed en gedisciplineerd gespeeld en de partij gedomineerd door direct vol druk op de tegenstander te zetten. Voor rust kwamen er niet eens zoveel kansen maar in de tweede helft ging het nog beter en was het snel beslist. WNC had er daarna nog wel een paar goals bij kunnen maken.”

Voortvarend

WNC startte voortvarend. Na dertien minuten nam WNC al met 1-0 de leiding. Uit een corner van Matthijs van Gessel vanaf rechts kopte captain Nehemia Sanaky mooi raak: 1-0. De wat timide bezoekers stelden er offensief weinig tegenover. Na bijna een half uur legde Nivo Sparta eindelijk wel een vlotte aanvalscombinatie op de grasmat, maar Dennis van Meurs mikte te hoog. Dat deed WNC even later via Emilio Prieto ook. Het beginoffensief van WNC in de tweede helft leverde al snel twee goals op. Jesse Dibbets kreeg in het centrum in de 54e minuut de vrijheid en schoot laag raak: 2-0. Amper anderhalve minuut later was het weer raak. Gideon Emanuels brak over rechts door en Emilio Prieto zorgde vrij voor doel voor de afronding: 3-0. Daarmee was het pleit natuurlijk al snel beslecht. Bij een laag en hard schot van Emilio Prieto redde Nivo’s keeper en Kay van den Boogaard mikte in vrije positie te hoog. Halfweg de tweede helft maakte Frenk Schaap uit een voorzet van Merlijn Bax vanaf rechts voor Nivo Sparta wel een kopgoal, maar op advies van één van de beide neutrale grensrechters werd dit doelpunt resoluut wegens buitenspel afgekeurd.

Brede selectie

Ook in het slotkwartier lukte het Nivo Sparta niet om de eer te redden. Bart Goesten schoot naast, Dennis van Meurs en Frenk Schaap kopten niet zuiver genoeg en verder zag Frenk Schaap een knal gekeerd door WNC-keeper Arjen Kaasjager, die ook na een eerdere lange blessurebehandeling zijn doel schoon hield. WNC-trainer Cor Prein kon met een gerust hart nadien alle drie wissels gebruiken: “We hebben een brede selectie en zo houden we elkaar scherp. Gelukkig gaat spits Mirel Ibrahimovic na zijn blessure ook snel weer meetrainen.” Komende zaterdag wacht WNC in Sliedrecht tegen een naaste titelrivaal een echte krachtproef.