ASH ook langs Leerdam Sport

leerdam • De goede seizoensstart van ASH werd al een heel goede start en is inmiddels een fantastische start. Bij Leerdam Sport werd ook de vierde wedstrijd in winst omgezet: 3-4.

“En het was ook nog verdiend”, vond ASH-trainer Gilberto Smit. “We hebben de meeste kansen gekregen en scoren voor rust al vier keer. We zitten in een goede fase en hebben vertrouwen. We genieten hiervan, maar zijn ook realistisch. Als je koploper bent, gaan er ook andere dingen spelen.” Paulo Lopulalan, technische man bij Leerdam Sport, erkende dat ASH verdiend had gewonnen. “Wij begonnen gewoon heel slap aan de wedstrijd. We waren vandaag niet geconcentreerd. ASH was feller. Na rust deden we het wel wat beter, maar de eindsprint werd te laat ingezet.”

ASH nam voor rust brutaal met 1-4 de leiding. Marijn Hak maakte de 0-1, waarna Roderick van Duinen met de gelijkmaker wat terug deed. Via Danny Bijl, Bernd Duizer en opnieuw Hak (na een fout van de keeper) liep ASH uit. Maurice Sporkslede bracht nog voor rust wat spanning terug. ASH kreeg na rust kansen de wedstrijd al te beslissen, maar slaagde daar niet in. De 3-4 van Eloys Tapirima in de 89e minuut kwam te laat.


Asperen pakt drie punten

asperen • Asperen won met 2-1 van Well. “Maar daarmee is ook alles wel gezegd. Het was van onze kant heel erg slecht”, zei trainer Jeffrey Kleijn. Well was voor rust feller en nam de leiding. Gerard Breider maakte de 1-1. “Na rust was er wat meer rust in het spel en waren we wat fanatieker. Maar het was nog steeds niet goed. We kregen wel kansen, maar maken ze niet”, aldus Kleijn. Ruben Boet zorgde voor de 2-1. Toen Asperen de 3-1 dacht te maken, had de scheidsrechter al gefloten voor een strafschop. Die werd tot overmaat van ramp gemist door Tareq Ibrahim. “Dit was onze slechtste wedstrijd tot nu toe. Dit moeten we maar gauw vergeten”, besloot Kleijn.


Rhelico hard onderuit

rumpt • Rhelico ging met 0-5 onderuit tegen Peursum. “Zij hebben een goede ploeg, maar dit was wel geflatteerd”, vond Rhelico-trainer Adrie van Steijn. “We hebben prima meegevoetbald, maar op cruciale momenten zat alles tegen.” Van Steijn vond aan enkele doelpunten van de gasten een flinke buitenspelluchtje kleven. “En zij maken twee keer hands in het strafschopgebied, maar wij krijgen geen strafschop. En juist dat soort momenten hebben we wel nodig om een keer te scoren, want dat gaat bij ons heel moeizaam. Na de 0-2 voor rust weet je dan eigenlijk al dat het heel lastig gaat worden.”


Ameide kan leven met gelijkspel

alblasserdam • Na een slechte eerste helft rechtte Ameide de rug en nam een verdiend punt mee uit Alblasserdam. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong, waar inmiddels Danny Buijs ook zijn opwachting had gemaakt. De trainer van FC Groningen beleefde weinig plezier aan zijn rentree, want na drie inworpen en een spaarzame actie moest hij het veld alweer verlaten. Invaller Robin Tamming wist een voorzet van Izak Westerhout af te ronden voor de 1-1. Na die gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer.