donderdag 8 oktober

Boeken inleveren
10:00, Leerdam, Parallelweg 24. Overtollige boeken kunnen weer worden ingeleverd bij de Boekenmarkt Leerdam. 's Morgens van 10:00 tot 12:00 uur en 's avonds van 19:00 tot 21:00 uur. De boeken kunnen worden ingeleverd in de oude school aan de Parallelweg 24 in Leerdam. Lukt het niet om langs te komen, dan kan gebeld worden met de boekenmarkttelefoon: 06-22588927 of mail boekenmarktleerdam@gmail.com.

Themawandeling
11:00, Gorinchem, Wijnkoperstraat 2. Yulius en Gorinchem Beweegt houden een themawandeling door Gorinchem. Op verschillende momenten tijdens de wandeling worden ervaringen gedeeld en gaan deelnemers in gesprek met elkaar over het thema ‘Herfst’. Vanaf 10:45 uur wordt verzameld aan de Wijnkoperstraat 2 in Gorinchem. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar a.plas@yulius.nl.

Lek en Linge Challenge
16:00, Culemborg, Lek en Linge. De Challenge, de interactieve speurtocht voor groep 8 leerlingen op Lek en Linge in Culemborg. Inschrijven voor de Challenge én informatie over alle kennismakingsactiviteiten is te vinden op www.lekenlinge.nl.

Film in Stroomhuis
19:30, Neerijnen, Stroomhuis. Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt filmbeelden van de koloniale geschiedenis in Indië, met de docu 'Moeder Dao, de schildpadgelijkende'. Vanwege de situatie is tevoren aanmelden en betalen verplicht. Maximum aantal bezoekers dertig. Reserveren kan via stroomhuisneerijnen.nl.

vrijdag 9 oktober

Misbehaviour
18:00/ 20:30, Geldermalsen, De Pluk. Lingefilm toont de film Misbehaviour, een historische tragi-komedie over schoonheid, roem en (on)vriendelijkheid tijdens de Miss World verkiezing van 1970, waarbij feministen voor het eerst actie voeren tegen deze vorm van vermaak.

Pubquizavond in Stadspodium Go
20:30, Leerdam, Stadspodium Go. Tijdens de pubquizavond worden vragen gesteld in categorieën van algemene kennis, sport- tot muziekvragen. Tussendoor is er wat te drinken en tijd om bij te kletsen. Maak zelf thuis een team van twee tot maximaal drie personen en verzin een leuke naam. Opgeven met teamnaam en aantal personen via de reserveringsknop van de Go-site. Entree: 2,50 euro.

zaterdag 10 oktober

Sapmachine
8:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. Mensen kunnen hun appels en peren laten persen bij Stroomhuis Neerijnen. Iedereen die appels en peren tot sap wil laten persen kan deze aanleveren in partijen van minimaal 75 kilo. De kosten bedragen 5,50 euro voor een 5-literpak en 3,90 euro voor een 3-literpak. Om lange wachttijden te voorkomen wordt een planning gemaakt. Aanmelden kan via www.stroomhuisneerijnen.nl noodzakelijk.

Kunstlezing
15:00, Neerijnen, Stroomhuis. Expositie van Kenne Grégoire met kunstlezing door kunstliefhebber Jos Schoots met als titel 'Kenne Grégoire met betrekking tot het Nederlands realisme', in aanwezigheid van de kunstenaar. Reserveren verplicht via www.stroomhuisneerijnen.nl.

House of Hummingbird
16:00/ 20:00, Geldermalsen, De Pluk. Lingefilm toont de film House of Hummingbird, vandaag met om 18:00 uur een maaltijd, een ontroerend Koreaanse coming-of-age-drama dat zich afspeelt zich af in Seoul in het roerige jaar 1994 in een middenklas gezin met drie kinderen.

zondag 11 oktober

Jeugddienst
18:30, Asperen, hervormde kerk. In de hervormde kerk in Asperen wordt zondag 11 oktober een jeugddienst gehouden. De dienst begint om 18:30 uur en dominee Van den Berg zal spreken over hoe wij anno 2020 geestelijk fit kunnen blijven. Is de Bijbel lezen en naar de kerk gaan de enige manier om dit te bereiken of zijn er ook andere manieren? De muzikale invulling zal verzorgd worden door One Man Audience.

House of Hummingbird
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Lingefilm toont de film House of Hummingbird, een ontroerend Koreaanse coming-of-age-drama dat zich afspeelt zich af in Seoul in het roerige jaar 1994 in een middenklas gezin met drie kinderen. Debuterend regisseur Bora Kim maakt niet alleen een fraai beeld van Korea, een land dat zich in hoog tempo ontwikkelt; maar ook een ontroerend portret van een meisje dat zichzelf en haar omgeving leert kennen, haar verwachtingen moet bijstellen en haar angsten waarheid ziet worden.

dinsdag 13 oktober

Lezing over paddenstoelen
20:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. Rob Chrispijn houdt een lezing over paddenstoelen in Stroomhuis Neerijnen, entree 6 euro. Reserveren noodzakelijk via www.stroomhuisneerijnen.nl.

woensdag 14 oktober

Misbehaviour
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Lingefilm toont de film Misbehaviour.

donderdag 15 oktober

Leven en werk Felix Nussbaum
14:00, Neerijnen, Stroomhuis. Lisette le Blanc geeft een lezing over de joodse kunstenaar Felix Nussbaum (1904-1944). Reserveren verplicht via www.stroomhuisneerijnen.nl. Zijn eerste expositie had Nussbaum op 19-jarige leeftijd. In deze periode ontmoette hij ook zijn toekomstige vrouw, de Poolse schilderes Felka Platek. In 1932 kreeg Nussbaum een stipendium, de Villa Massimo Preis, waardoor bij 10 maanden in Rome kon verblijven. Nadat Hitler in 1933 aan de macht kwam, kon hij niet terugkeren naar Duitsland. Zijn atelier in Berlijn met zijn opgeslagen werken brandde af. Hij stierf in 1944 in Auschwitz.