Geen kermis en Drive In in Vianen

vianen • De kermis in Vianen gaat toch niet door. Dat maakte burgemeester Sjors Fröhlich vorige week bekend via Twitter.

Het gaat Fröhlich aan het hart dat de kermis, die 6 oktober zou starten, toch afgelast moet worden. Hij vindt het echter niet gepast om de kermis door te laten gaan. "Met het oog op de nieuwe maatregelen zijn er zorgen dat er op bepaalde momenten te veel mensen bij elkaar zijn, binnen en buiten het kermisterrein.". Het Paardenmarktcomité, dat ook zorg draagt voor de organisatie van de kermis, is teleurgesteld, zo laat zij in een reactie weten. "Als Paardenmarktcomité hebben we alle benodigde maatregelen genomen om een veilig en coronaproof evenement te organiseren. Ondanks de nieuwe coronamaatregelen gaan er in Nederland nog steeds kermissen door, de pretparken en dierentuinen blijven ook open. Wij zijn dus zeer verrast en ook teleurgesteld. We zullen het besluit van de gemeente nader bestuderen."

De Drive In Bioscoop, die op 10 en 11 oktober zou worden gehouden op het terrein aan de Hoefslag in Vianen, gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen ook niet door. Op de website van de organisatie is te lezen dat deze tweede editie verschoven zal worden naar het voorjaar van 2021. "Naar aanleiding van de persconferentie, en de bijbehorend noodverordening, zijn wij genoodzaakt om de drive in bioscoop te verzetten. Hoe coronaproof het concept ook is, we mogen momenteel met maar met 20 auto’s op het terrein en dat is voor ons als organisatie gewoon financieel niet haalbaar." Mensen die al een kaartje voor het evenement hebben gekocht, kunnen hun geld terug krijgen. Wie dat wil kan contact opnemen via info@driveinvianen.nl. Ook kan ervoor worden gekozen om het ticket te bewaren voor de editie van komend voorjaar. Dan hoeft er verder niets gedaan te worden.