Film in Stroomhuis

neerijnen • Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt komende donderdag 8 oktober filmbeelden van de koloniale geschiedenis in Indië.

Gedraaid wordt een documentaire film, gebaseerd op propaganda uit de eerste helft van de vorige eeuw. Een tijd om ons nu voor te schamen. Wie weet het nog? Filmhuis Stroomhuis brengt een belangwekkende documentaire over de koloniale geschiedenis van Nederland, destijds Nederlands Oost Indië. Nu onafhankelijk Indonesië. Fascinerende beelden, uit de eerste helft van de vorig eeuw, maar ook onthutsend en niet zelden gênant.

Deze indrukwekkende film 'Moeder Dao, de schildpadgelijkende', is in 1995 gemaakt door de Nederlandse regisseur Vincent Monnikendam. Vertoning samen met Bibliotheek Rivierenland: Maand van de Geschiedenis. Thema daarvan nu: Oost-West. Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis, geeft een korte toelichting. Dit is de eerste film van Stroomhuis sinds het uitbreken van de coronacrisis. Aanvang 19:30 uur. Toegangsprijs 5 euro. Vanwege de situatie is tevoren aanmelden en betalen verplicht. Maximum aantal bezoekers dertig. Reserveren kan via stroomhuisneerijnen.nl.